Невероятна история на бебето със сърце извън тялото

Момиченцето със сърце извън тялото и майка й

Русначето е на медикаменти, но има възможност малформацията да се излекува напълно.Детенце от Новосибирск се записа в световните медицински журнали. Момиченцето  имаше „шанса” да e уникат на всеки 1 милион раждания. То се е родило със сърчице, което е разположено извън тялото му.

Униката носи библейското име Бирсаби и е от град Новосибирск, Русия, разказват от електронния дневник на вестник LifeNews.ru.Русначето е с много рядка физическа аномалия. С нея са родени твърде много малко хора в целия свят, което я прави истинско предизвикателство за хирурзите. Сърцето на Бирсаби е извън тялото. Органът е защитен само от един тънък слой кожа. Епидермисът прилича на ципа и е истински вълнуващо да виждаш как във всеки един момент тупти малкото сърчице.

Русначето е под грижата на цял екип от лекари ръководени от доктор Дмитрий Носков. Ръководителят на екипа има 15-годишна практика, но едва сега се налага да се справи с подобно предизвикателство.Бирсаби все още се лекува. Току що родена вече е претърпяла една интервенция, за да започне да живее нормално. Пред нея ще са и необходими и други интервенции, но лекарите я чакат да порасне още малко – само на две години, за да може тялото й да може да издържи на натоварването.

На малкия боец Бирсаби й предстои същинската борба, в която се надяваме да победи.

Сърцето на Бирсаби може да се види как тупти всеки момент
Източник: mamita.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини