„Изгърмяха“ с 3 млн.цигарени гилзи на Капитан Андреево

Турски шофьор „ изгърмя“ с 3 мил. Гилзи за цигари на МП “Капитан Андреево”. Хартиените заготовки с филтри той се пробвал да прикрие в камиона си IVECO с румънски регистрация. Возилото пътувало от от Румъния през България за Турция. Шофьорът представил пред митническите власти превозни и търговски документи за стока от 360 метра плат и 2 848 кашона с почистващи препарати.

Проверяващите обаче забелязали, че в износните декларации е направен пропуск при отразяването на митническа пломба.

Такава липсвала и при външния оглед. Затова камионът е пренасочен за щателна митническа проверка. При обстойния оглед са открити 291 недекларирани кашона със заготовки за цигари с филтър.

213 от кашоните с по 50 кутии всеки, са били с надпис „SUNRAY”, а другите 78 кашона, също с по 50 кутии маркирани с „SMOKER”S CLUB”. Общото количество на задържаните заготовки е на стойност 43 650 лева.

На шофьора е съставен акт за митническо нарушение.Образувано е досъдебно производство и по случая работи разследващ митнически инспектор.

От митница Свиленград напомнят, че от 1 юли 2012 година според Закона за тютюна и тютюневите изделия е забранено производството и продажбата на заготовки за цигари с филтър. Производството и разпространението на такива заготовки в Република Турция се извършва под определен лицензионен режим.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини