34 фирми от март на ангария. Преглед на регионалния печат

"34 фирми от март на ангария"-вестник "Новинар юг". 34 са фирмите които имат да взимат 3 млн лева за работата си по автомагистрала "Марица". Парите са отпуснати от държавата на Пътно-строителна техника/ПСТ/, които строят както лот 2 на АМ "Марица" така и лот 3 на АМ"Тракия". Там положението е същото-фирми имат да взимат 2 млн лева. Представители на фирмите се събраха вчера за да протестират пред представител на АПИ и директор от "Марица Хайуей"-фирмата дирижираща изграждането на АМ Марица. От АПИ заявиха, че са изплатили всичко дължимо на ПСТ. Директорът пък не даде смислено обяснение защо парите не са продължили надолу по веригата. Двете страни обещаха 1/2 от дължимите суми да бъдат изплатени до 2 седмици.

"Димитровград и Табаков се разбраха за борча на болницата". Кметът на Димитровград Иво Димов склони управителят на "Строй-ГСТ" ЕООД Георги Табаков, да си иска парите за болницата след 1-ви юнуари 2013-та година, без да се начисляват допълнителни лихви към дълга. Първоначално Табаков искаше 300 хил до края на 2012-та година.

Дългът е заради извършен и неразплатен ремонт в димитровградската болница "Света Екатерина". Ремонтът е на стойност 49 хиляди, но заради неплащането му от няколко години, само неустойките са достигнали внушителната сума от 596 хил лв.

"Горубсо кърпи 10 километра до Аида". Горубсо ще плаща ремонтът на 10 километровата отсечка от разклона за село Брястово до връх Аида. До селото пътят ще се преасфалтира изцяло, нагоре ще се пълнят само дупките. Ремонтът ще е за сметка на фирмата, чийто тежки камиони от години разбиват пътищата в района.

"200 лева от хелоуинският базар за дом Надежда" Толкова били събрани от разпродажбата на тикви в центъра на Хасково. Базарът бе по повод празника на вси светии, Хелоуин, който стриктно се празнува от хасковската езикова гимназия.

"Намериха заличена свидетелка за Черния Великден"-водещо на крими страницата. Заличената всъщност е многократно призоваваната от хасковският съд Радка Станкова, която по време на делото "Черния Великден" бе в Италия. Сега си е в България, а делото се гледа от арбитражния съд в Пловдив. От там назначават втора комплексна автотехническа експертиза, с участието на професори от София, за да се докаже категорично, кой все пак е карал зловещият опел, убил 6 деца навръх Великден миналата година.

На първа инстанция, хасковският окръжен съд осъди братовчедите Данаил Георгие/шофьор/ -12 г затвор, и Живко Желев, собственик на колата, на 10 години затвор.

"Фирми си искат парите за магистрала "Марица", чело на "Хасковска Марица". Относно вчерашния протест на фирмите строителки на магистралата.

"Трима нови лекари в Спешното". С новоназначените, лекарите там стават 8, един от които е на половин щат. Това ще позволи на отделението да кандидатства за второ ниво на компетентност. Спешното е единственото в МБАЛ, което остана на най-ниското 1-во ниво.

"Търсят нов виновен за Черния Великден", за рестартираното дело по шесторната смърт на Великден 2011-та година в Симеоновград. Поне както им се иска на вече осъдените Данаил и Живко, трябва да се докаже, че колата е карана от друг. Данаил Георгиев направо си го казва-Христо Иванов/третото момче в колата/.

Странното е че цяла година Данаил "не си спомняше нищо". Амнезията му бе толкова тотална, че с "не знам" отговаряше дори на въпроса дали въобще е бил в колата. Сега нещо се пресети, след наказателната присъда срещу себе си.

"Оправдаха животновъд по дело за трафик на хора". Мюмюн от Сърница не е трафикирал хора с цел принудителен труд. Сериозното определение си е за селска история между чорбаджията от Сърница и неговия пастир. Той му избягал, Мюмюн го намерил в друго село при друг животновъд. Натикал го в колата си и го върнал на работното му място. В това именно се състои въпросния "трафик на хора".

Това е по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини