Хасковлийчета „световни“ в Австрия, награждават ги като будители

Тихомир и партньорките му, прославиха Виолена

Хасковските деца от аеробик клубовете Виолена и Мега спорт пожънаха невероятен успех на световната купа по аеробна гимнастика в Куфщайн Австрия, като спечелиха повечето от медалите на българският национален отбор. Първенството бе едно от най-силните в календара на световната аеробика като събираше състезатели от детска възраст до мъже и жени.

"Виолена" тръгна само с 4-ма, но се върна с 3 медала. Тихомир Баротев спечели злато на индивидуално и в двойковото съчетание с Димана Николова, при 12-14 годишните. Тихомир е пълна сензация тази година-несменяем шампион във всички индивидуални надпревари, на всички турнири в страната и чужбина, включително и на световното първенство. До каквото се докосне, буквално става злато. Това което му се изплъзна в Австрия бе медал на тройката с Димана и Деметра Лачева. Триото остана на 4-то място. Иначе Деметра и Ангел Казаков спечелиха бронз на двойките.

Куп медали завоюва и "Мегаспорт" на Мартина Маринова. Михаела Василева, Моника Мишева и Христина Кайрякова разнищиха конкуренцията на тройките и взеха златен медал. Борислава Иванова стана първа при най-малките, 5-цата на Мегаспорт се поздрави със злато във формациите. От 7-те златни медала спечелени от България, 5 са на сметката на хасковлии.

В турнира участваха стотици състезатели от 15 държави.  

Заради успехите си, малките състезатели по аеробика ще бъдат наградени лично от кмета Георги Иванов навръх деня на българските будители-1-ви ноември.

Г.Христов

Мартина Маринова и нейният Мегаспорт се върнаха с една торба медали от Австрия
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини