Слави Бинев: Бойко е страхливец, шубе го е много от мен

Лидерите на ГОРД (отляво надясно): Румен Ралчев, Слави Бинев, Слави Георгиев

„Диктаторът е обикновен страхливец. Не мога да повярвам, че Бойко толкова го е страх от мен. Да сте чули дори да спомене името ми? И на подлогите си не дава. Днес е опасно дори да се докоснеш до ГОРД, защото веднага ядеш дървото. Затова нямаме достъп и до медиите. Ако видите някого по телевизията, да знаете, че е сключил договор с дявола“.

Това заяви на пресконференция днес в Хасково лидерът на ГОРД и евродепутат Слави Бинев. Заедно с него в областния град бяха заместникът му Румен Ралчев и секретарят на сдружението Слави Георгиев. Пред журналисти бе представен и човекът на ГОРД в Хасково – Недялко Вапцаров. Активистите на ГОРД обикаляли Южна България, за да вдигат населението против властта в навечерието на изборите.

Слави Бинев формулира и основните послания към хората: „Първо: обещаваме да не подменяме истината. Второ: хората да бъдат равнопоставени. Не може за едни държавата да е майка, а за други мащеха. Въпреки десните си убеждения възнамеряваме в социалната политика да сме по-леви от левите“.

„В България не се прави бизнес. Българските бизнесмени просто се усукват около властта и пред диктатора. В България има една единствена компания с шеф Бойко Борисов. И три банки – на трите Ц-та. Затова от 650 000 компании по времето на царя, сега са останали 300 хиляди фирми“, продължи Бинев.

„Освен че сме най-бедната държава в Европа, сме и най-унизената. Унгария, държавата с най-слабата фискална дисциплина, само през последните месеци получи два транша от по 200 млн. евро помощ от ЕС. А ние какво получихме? Потупване по рамото. А в Унгария най-ниската пенсия е 1000 евро“, продължи да се гневи Слави Бинев.

"Когато говорим за дългове, трябва да имаме предвид не само външния дълг, но и дългът към децата и към родителите ни“, каза още евродепутатът. Според него сега Европа не е разделена на Западна и Източна, а на Северна и Южна. По думите му богатият Север отказва да повярва какво е истинското положение в България.

Довечера от 18 часа в Бизнесцентъра лидерите на ГОРД ще се срещат с граждани.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини