Проверка на Районна здравна инспекция установи: В Община Перник не се пуши!

Както вече публикувахме преди няколко дни - наши читатели многократно са били свидетел на нарушаване на забраната за тютюнопушене на закрито от служители на Община Перник.

Друг наш читател (който е и общински съветник) ни увери, че дори самата Кметица, Г-жа Янакиева, нееднократно си е позволявала да нарушава тази забрана независимо от неговите молби да покаже уважение към непушачите и да се въздържа от пушене по време на работа в закрити помещения.

За тези случаи сезирахме отговорните за спазването на тази забрана фактори в лицето на Районна здравна инспекция - гр. Перник.

Ето отговора, който получихме от тях:

ДО

Г-Н ВИХРЕН МАТЕВ

П.К. 182, ПЕРНИК – 2300

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МАТЕВ,

Във връзка с подаден от Вас сигнал с вх. №3349 от 03.10.2012 г., за нарушаване разпоредбите на чл.56 от Закона за здравето в Община Перник, на 04.10.2012 г. инспектори от РЗИ-Перник извършиха проверка в сградата на Общината. Проверката е извършена своевременно, в рамките на предвидените в законодателството срокове. В момента на проверката не са констатирани нарушения.

РЗИ-Перник извършва текущ държавен здравен контрол. В Община Перник е извършен такъв на 19.07.2012 г. По време на проверката са констатирани две нарушения по чл.56 от Закона за здравето, за които са съставени два акта за административни нарушения.

Във връзка с предотвратяване на нарушения по чл. 56. (1) и чл. 56 (2) от Закона за здравето, РЗИ-Перник ще продължи да извършва здравен контрол. При неспазването му, ще се предприемат съоветните административно-наказателни мерки предвидени в законодателството.

С уважение,

 

Д-Р ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ

Директор на РЗИ – Перник

Позволяваме си да останем скептични към дълбочината и своевременността на така извършената проверка, особено имайки впредвид шуро-баджанашките отношения, в които се намира властта в Перник в продължение на десетилетия!

Запазваме си правото да извършим своя проверка на място и при констатиране на нарушения да уведомим веднага РЗИ, като останем на мястото на нарушението до тяхното идване!

Надяваме се и Кмета на Перник да даде личен пример за спазването на Закона в поверената и община!

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини