Граничари спипаха пакистанец и каналджията му край яз.Ивайловград

Пакистанец с гръцко бежанско свидетелство и каналджията му от Първомай, са спипани снощи от граничарите в района на язовир Ивайловград.

В пакистанския гражданин, на 31-години, е  открито свидетелството на гръцки език, издадено от Международната организация за бежанци в Гърция. Документът е издаден на 18-ти септември, тази година и е валиден до 17-ти ноември.

Бежанецът и водачът му признали, че са преминали пеша от Гърция в България. Граничните полицаи са засекли информацията, че във вторник мъж с автомобил ги е посрещнал на гарата в гръцкото село Дикия. Пакистанецът пристигнал до там с влак от Атина. Тримата се отправили с колата към България. Близо до границата каналджията и бежанецът слезли от автомобила, за да я преминат пеша. Уговорката с шофьора била той да ги прибере отново, след като преминат на българска територия. Пакистанският гражданин е трябвало да бъде отведен до София, където каналджията щял да получи сумата от 500 евро. Уведомена е районната прокуратура, работата по случая продължава.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини