Седем ранени при верижна катастрофа на ”Тракия”, дете - много тежко

Седем души са пострадали при верижна катастрофа на магистрала "Тракия" в района на 76-и километър по посока Пловдив, близо до пътен възел Калугерово. Дете е тежко ранено. Катастрофата е станала към 13.30 часа. Сблъскали са се два леки автомобила и микробус, съобщи говорителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов, цитиран от БТА.

Общо седем души са участвали във верижната катастрофа, от които шестима са настанени в Спешното отделение на МБАЛ-Пазарджик, съобщи за "Фокус" директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик д-р Георги Геров.
В началото са постъпили петима
, след това са докарани още двама души. Единият от тях е освободен, тъй като не е имал нужда от болнично лечение, добави д-р Геров.

Пострадалото дете е на 13 години. То е в тежко състояние с политравма и с опасност за живота.

Двама от останалите пострадали са потенциално застрашени, тъй като имат контузии на гръдния кош и политравми, каза още д-р Геров. Останалите трима, настанени в болницата, също са с различни наранявания, но без опасност за живота.

Катастрофата е била тежка, тъй като травмите, нанесени на пострадалите, са много, уточни д-р Геров.

В сблъсъка са участвали "Пежо" с видинска регистрация, "Сеат" със сливенска регистрация и микробус "Форд" с пловдивска регистрация, уточни по-късно Мирослав Стоянов. На местопроизшествието се извършва оглед от разследващ полицай, криминалисти, експерти. Изяснява се причината, довела до тежкия сблъсък. На мястото има засилено присъствие на екипи от магистрална полиция.

Ограниченията на движението са обозначени с пътни знаци от служители на Областно пътно управление - Пазарджик, уточни Стоянов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини