Човешкият мозък може да бъде вечно млад

Преди месец пък се писа за изумителния факт, че в последно време жените бележели по-високи резултати на тестовете за интелигентност

Човешкият мозък може да съхрани вечната си младост, тъй като притежава гигантски потенциал, свидетелстват последни научни изследвания.

Хората над 70 години могат да запомнят също толкова бързо, колкото и 30-годишните, стига да се спазват определени условия. Едно от тях е да се води здравословен живот.

Учени от университета в Чикаго  констатирали, че сивото вещество може да се противопостави на процесите на стареене, пише БТА. При все това неговото усъвършенстване не приключва, когато областите, отговарящи за интелектуалната дейност, биват стимулирани.

На това обстоятелство се дължи фактът, че главният мозък на старите хора понякога е способен да работи по-ефективно от този на 30-годишните.

Засега учените не могат да отговорят на въпроса какво точно придава "вечна младост" на сивото вещество. Но те са уверени, че в значителна степен неговите свойства се обуславят от наследствеността, от особеностите на съчетаването на гените, от здравословния начин на живот и от активността до дълбока старост.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини