Моторист без книжка причинил катастрофата снощи

Мястото на инцидента

17-годишният Генко Георгиев, който е управлявал мотоциклета "Сузуки" в снощната катастрофа, е бил неправоспособен водач, съобщиха от МВР Хасково.

Двете 17-годишни момчета от инцидента на кръгово на „Кърджалийска“ не са се познавали до вчера. Те се запознали снощи, минути преди фаталния удар в бетонния пръстен на кръговото, при който Младен Т. е загинал на място, а Генко Георгиев е приет с множество травми в хасковската болница.

Това каза днес за Haskovo.net бащата на Генко, който заедно с притеснената си съпруга бе в болничната стая на сина си в ортопедичното отделение. Момчетата били от различни компании, които имали обичай да се събират в кафето на „Авеню“. Снощи Генко се прибрал и оставил своя мотор. После се качил на мотоциклета „Сузуки“ на Младен, за да се повозят из града. Според МВР Генко е управлявал мотора, а Младен се качил зад него. Направили няколко кръгчета по улиците и вече възнамерявали да се връщат към „Авеню“, където ги чакала компанията, когато станала катастрофата.

Униформени, които днес отново оглеждаха мястото на инцидента казаха, че по обясненията на Генко изпреварвали автобус непосредствено преди кръговото на излизане от Хасково. Точно там обаче се блъснали в бордюра на разделителната ивица, прелетели над нея и се ударили в бетона на самото кръгово. За да се случи това, явно моторът се е движел с много висока скорост.

Като причина за жестоката катастрофа от МВР посочват несъобразената скорост. Освен това Генко бил неправоспособен водач.

Генко има тежки счупвания – на таза, на ключицата, на крака. Направен му е и скенер. Според лекарите в Ортопедията състоянието му е стабилно.

Тодор Кръшков

Бетнонният пръстен, в който са са ударили момчетата

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини