Спукан водопровод потопи автобус, минаващ през подлез

Спукан водопровод заля за минути автобус от градския транспорт във Варна, който се е движел в подлез. Пристигналите на място пожарникари са успели да изнесат на ръце всички пътници, шофьора и кондуктора - общо 18 души, съобщи bTV. Екипи на ВиК са спряли вече теча. Автобусът е бил по линия №31 и е бил потопен изцяло под вода

Инцидентът е станал днес около 6.30 ч. в подлез на кръстовище между булевардите „Васил Левски” и „Княз Борис І”. Спуканият магистрален водопровод е осигурявал вода за варненските вилни зони и курортите.

Изпратени са три екипа пожарникари и спасители, които са изнесли на ръце хората от автобуса през водата. Няма пострадали. Шофьорът не е преценил достатъчно добре дълбочината на събралата се вода и автобусът е закъсал. Управителят на "Бърза помощ" в морския град д-р Мая Рашева обясни, че е изпратена линейка, за да помогне на шофьора на автобуса, който се е притеснил и е вдигнал кръвно.

Служители на ВиК-Варна изпомпват водата и почистват след аварията. Нивото на водата е стигнало 3-4 метра, съобщи БГНЕС.
Живущите в квартал „Виница” и в района от местността „Горчивата чешма” до курорта „Златни пясъци” ще останат без вода, докато бъде отстранена аварията.

По-късно зам.-началникът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР – Варна главен инспектор Стоян Стоянов съобщи, че екипите на ВиК са спрели теча, предаде "Фокус".

Гръмналата тръба е полагана от „Станилов” ЕООД – София преди около 5 години по държавна програма и все още е гаранционна. „Водоснабдяване и канализация – Варна” ООД започва отстраняване на аварията, за да няма нарушения на водоподаването в бъдеще, след което ще предяви претенции за покриване на разходите от фирмата, строила водопровода.

От дружеството обявиха още, че ще бъде подаден сигнал до компетентните органи за разследване на последните случаи на големи аварии, случили се основно в един и същ район за кратък период от време, част от които при липса на обективни обстоятелства, за злоумишлени действия.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини