Отложиха дело за убито дете, родителите преговарят за пари

Видинският окръжен съд отложи делото за убийството на 11-годишния Станислав Мирчов от село Лагошевци по молба на родителите Христина Кръстева и Веселин Мирчев, тъй като водели преговори за заплащане на обезщетение, съобщи БТА. Двамата подали молба вчера във видинския съд за отлагане на делото, като посочили също, че адвокатът им няма да може да присъства на заседанието, тъй като е в годишен отпуск. Поради това председателят на петчленния съдебен състав Илия Илиев отложи делото за 17 септември.

На днешното заседание трябваше да бъдат разпитани 11 свидетели и 8 вещи лица, които не бяха призовани, поради поискано разглеждане на делото по съкратената процедура от подсъдимия британски гражданин Дейвид Бел Брайсън. Той е обвинен за умишлено убийство през януари 2012 година на 11-годишния Станислав Мирчов от село Лагошевци.

На 4 януари детето е напуснало дома си и 17 дни бе в неизвестност. Полицейски служители и граничари издирваха момчето, като бяха претърсени запустели къщи в района на селото, необитаеми постройки и обекти, бяха разпитвани и близки и съседи на семейството. В търсенето бяха използвани и полицейски следови кучета.

Трупът на 11-годишното момче бе открит на 21 януари, около 10.45 часа, в дол на местността "Диловец" в землището на селото. Според заключението на съдебния лекар след извършената аутопсия причината за смъртта на детето е механична асфикция (удушване), а за убийството е обвинен Дейвид Бел Брайсън.

71-годишният Брайсън е пенсионер, не е осъждан и живее повече от шест години в село Лагошевци.

Той убил момчето в деня на изчезването му. Около 16.30 часа Станислав отивал да занесе храна на възрастен мъж от селото, а пътят му минавал покрай имота на чужденеца. Излязъл на улицата, провокиран от скимтенето на кучето си, видял момчето, за което се съмнявал, че тормози кучето и го хванал за врата, за да го души. Брайсън влачил детето, душейки го, към полето, където изхвърлил трупа в дола и се прибрал в дома си.
Пред разследващите той разказал още, че подозирал, че детето иска да отрови животното.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини