Пътуващото лятно кино показва безплатно български филми

"Кецове"

Проектът "Лятно кино с БНТ1" е най-новото предложение на националната телевизия за лято 2012. Част от него е инициативата "Пътуващо лятно кино", което ще прожектира на открито нови български филми в различни градове в страната.

БНТ като продуцент е дълбоко и отговорно свързана с българското кино. С инициативата "Пътуващо лятно кино" медията има за цел да изрази гражданска позиция за възстановяването на летните кина в България. Кампанията ще обхване 21 града в страната и се реализира с подкрепата на общините - домакини. Инициативата ще помогне на тези, които нямат лятно кино също да предложат на своите граждани приятно и незабравимо преживяване. Кметствата на градовете ще предоставят подходяща локация за прожекциите на открито.

Лятното кино е познато на мнозина от близкото минало, любимо мястото за срещи и общуване между хората. БНТ ще върне на хората онази емоция и сантимент от гледането на филм под небето. Програмата предвижда по една прожекция на вечер във всеки град от маршрута, която ще започне около 21.00 часа. БНТ ще подсигури най-малко 100 седящи места, а в градовете, където има летни кина, реално местата ще са повече. За прожекциите националната телевизия ще осигури екран, необходимата техника и озвучаване.  

Репортерски екип на "По света и у нас" ще следи отблизо всичко случващо се и ще прави репортажи за новинарските емисии и сутрешния блок "Денят започва с култура".

Пълният маршрут по дати и градове е:

25 юли    - Кюстендил
26 юли    - Благоевград
29 юли    - Пловдив
30 юли    - Кърджали
31 юли    - Карлово
1 август  - Сливен
2 август  - Жеравна
3 август  - Бургас
4 август  - Поморие
6 август  - Варна
7 август  - Балчик
8 август  - Добрич
9 август  - Нови пазар
10 август - Разград
11 август - Велико Търново 
12 август - Горна Оряховица
13 август - Елена
14 август - Ловеч
15 август - София
16 август - София

Входът ще бъде свободен.

Източник: bnt-news

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини