Анимацията „Храбро сърце” щурмува върхове

"Храбро сърце", новината от анимационното студио Пиксар, което се пробва за първи път с филм за принцеса, оглави още с излизането си северноамериканския боксофис. Това показват публикуваните от компанията Ексибитър Рилейшънс резултати.

Филмът проследява приключенията на шотландската принцеса Мерида, неосъществено момче с буен характер, която отхвърля семейните традиции. Анимацията събра за уикенда при първото си появяване по кината 66,7 милиона долара, предаде БГНЕС.

Следва го другата рисувана история "Мадагаскар 3", чиито герои обикалят Европа с амбулантен цирк, след бягство от нюйоркски зоопарк и събират в американските сметки на Пиксар още 20,2 милиона, за да достигнат след триседмично превъртане на лентата 157,6 милиона долара.

Също нов, но едва на трета позиция остава "Ейбрахам Линкълн, ловецът на вампири". Това е свободна екранизация на известния роман на писателя Сет Греъм-Смит, който носи същото име. Писателят става и сценарист на историята от времената на Гражданската война в САЩ.

Естественият герой е президентът Ейбрахам Линкълн и президентсткото войнство, които се борят, за да премахнат веднъж завинаги вампирската заплаха, която е надвиснала над САЩ. Тук сумата е 16,5 милиона долара от киносалоните.

Четвърти във финансовата класация е последната фантастика на Ридли Скот "Прометеус", с 10 милиона долара /дотук 108,5 общо от излизането си/.

"Снежанка и ловецът" - епичната и хипнотизираща адаптация по приказката на Братя Грим - е пета с 8 милиона за уикенда и 137 милиона общо.

Следват адаптацията на музикалната комедия "Рок завинаги" с Том Круз и 8 милиона долара, траш комедията „Лудият татко” – 7,9 милиона.

"Отмъстителите" прибавят сега 7 милиона към 591,3, събрани досега за осем седмици.

"Мъже в черно 3" се бори с извънземните и отнася 5,6 милиона от касите на кината в Северна Америка.

Поредният астероид, насочил се към Земята, носи 10-то място по касови сборове за филма "Докато краят на света ни раздели", посветен на въпроса "Какво бихте направили, ако краят на света беше след три седмици?". Е, това са 3,8 милиона, но не във вашата сметка.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини