Театър „Дани и Деси“ показва куклите си във „Форум“

Таня и Атанас Евтимови пред декора и куклите на спектакъла "Жабокът Цар"

Тази вечер за първи път в Хасково ще се открие изложба с театрални кукли и сценография. Домакин на представянето ще бъде галерия „Форум“. Красивите кукли и декори са от постановките на Театър „Дани и Деси“. Първата самостоятелна изложба на куклената актриса Таня Евтимова и инж. Атанас Евтимов, който е автор и изпълнител на приказните декори ще бъде открита със спектакъла „Пеперудена магия“. Детската постановка по приказката на Мая Дългъчева ще се играе от 18.00 часа пред галерията до театъра.

 В изложбената зала почитателите на кукления театър ще могат видят замъка и куклите от спектакъла „Жабокът цар“, декора от „Принцеса Капчица“, маските от „Приказка за мъртвата царкиня и седемте юнаци“, „Палечка“, „Къде си приятелю“.

 „Театър Дани и Деси“ е създаден през 1995 година.Поставя 16 спектакъла. Три от тях са излъчени по Българска национална телевизия. Трупата е участвала в над 60 международни фестивала в страната и чужбина. Фамилният театър може да се похвали с десетки награди от най-престижните фестивали.

 С тази изложба и спектакъл театралите закриват своя 17-ти сезон.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини