Е, не! Азис уби всичко детско в мен

Е, не! Азис уби всичко детско в мен.

Тази сутрин, за пръв път от сутрешното кафе ми се догади, след като гледах рекламния блок по една от националнте телевизии. Там попаднах реклама с фолк звездата Азис и Ванко 1, рекламиращи марка парфюми. Последва отблъскваща и потресаваща гледка на мъжки крака, обути в ботуши с високи токове и на трима мъже, страстно оглеждащи задните части на Азис. Той пък се дупи до автомат, който му пуска шишенце с парфюм..... Вече не бях сигурен дали съм буден или сънувам накакъв странен кошмар с още по-странен сюжет.

Категорично против съм това видео да бъде гледано от подрастващото поколение. Ако дете попита баща си „Тате какво правят тези чичковци по телевизора?“, незнам какъв трябва да е отговора, за да не се обърка мирогледа на това жадно за информация и попиващо всичко около себе си същество. Все пак, ако някой знае удачен отговор, нека го сподели в коментар под статията, моля!.

Задание в час: Преразказ с елементи на разсъждение по рекламата с участието на Азис и Ванко1.

Иванчо Иванов 6 В клас.

Това е раклама която се пуска сутрин по телевизията и рекламира нещо което хората най-вероятно искат. Рекламата започва с един полицай, който обискира някакви престъпно изглеждащи типове, които сигурно пренасят наркотици или поне така изглеждат. В този момент на бензиностанцията, където се развива действието, спира един стар камион, който изглежда няма да зарежда, защтото спира делеч от колонката. От стария камион се спускат два крака в червени ботуши с висок ток, някакъв човек - притежателя на краката, с поклащащи движения се запътва към автомат за кафе. Човека, отиващ към автомата има дълги крака и си поклаща дупето, обуто в къси дънкови гащички и успява да привличе погледа на полицая, който до този момент оглеждаше престъпно изглеждащите типове, след което се одупва до автомата за кафе и продължава да си поклаща дупето. С учудване всички персонажи разбират, че автомата вместо кафе, е пуснал флакон, а човека с червените ботуши , се оказва мъж и започва със страстно изражение да се пръска (сигурно доста се е препотил в този стар камион без климатик) с парфюма и всички започват да го гледат и да му се възхищават, след което се сприятелява с полицая, който пуска да си ходят престъпно излеждащите типове и започват да си говорят за парфюма, който е пуснат от автомата за кафе.

Това е реклама за парфюм, ботуши или мъже, които се обличат и държат като жени. Автора в тази реклама показва, че престъпниците, застанали срещу другия персонаж не са важни и е важно да миришеш добре, дори и с парфюм паднал от автомат за кафе.

Вече започнах да свиквам, че медиите ме манипулират и обработват съзнанието ми така, че то да е удобно на този, който дава парите. Но моля ви тези експерименти с нас се отразяват и на децата ни. Всеки ден гледам по новините едни и същи политици, явяващи се в лъскави доспехи и на бял кон и те всеки ден ни спасяват от лошите и злодеите. Ние, горките се зарадваме и днес ни спасиха, но след 10 минути се връщаме в реалноста, където става ясно, че нищо не се е променило. Така, че не се чувстваме по-добре, дори след като са ни показали, че вече сме много по- щасливи.

П. П. Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против хората с различна сексуална орентация, но това ми идва в повече рано сутрин.

Х. Христозов

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини