Пипнаха група за кражба на автомобили при полицейска операция „Ветераните“

Криминалисти от столичната дирекция разбиха организирана престъпна група за противозаконни отнемания на автомобили. При съвместната акция на столичните полицаи и техни колеги от ОДМВР-Перник с кодово име „Ветераните”, ръководена от Специализираната прокуратура, са задържани седем мъже и иззети шест крадени возила.
През месец април криминалисти от Трето районно управление получили информация за софиянец, живеещ в кв. „Света Троица”, който направил поръчка за кражба на автомобили  от марките „Фолксваген Кади”, „Опел Антара”, „Мазда 3” и „Тойота Корола”.  Самоличността му била установена – Н.Ч. /39 г./ с прякор „Чукашки”.  Криминалисти от сектор „Престъпления свързани с МПС”  получили информация, че от близо месец, заедно с негов съучастник с прякор „Алф” наблюдавали „Фолксваген Кади”, „поръчали” го на автокрадците и скоро след това возилото било откраднато. Полицейските служители били информирани, че крадената кола ще бъде  транспортирана в Пернишко.
Специализираната полицейска акция стартирала на 11-ти май около 14 часа като всички полицейски екипи били разположени в района на пътя Перник-Радомир. След минути  се появили две коли в пакет – „БМВ” със софийска регистрация и плътно следващата го „Опел Антара” с регистрационен номер, отговарящ на „Фолксваген Джета”. В близко кафене на автомагистралата автокрадците предали на Н.Ч. и негов съучастник опела и той потеглил към с. Извор, а БМВ-то се оттеглило към Перник. След светкавичните действия на пернишките полицаи возещите се в него били задържани. Веднага след това екипите на столичната дирекция и ОДМВР – Перник атакували бивша стопанска сграда на ТКЗС и задържат в крадената кола поръчителя Н.Ч.. В помещението били и още трима мъже – „Алф”, Н.Н./42 г./ и племенника му Н.Н. /23 г./, които също са задържани.

При последвалите процесуално-следствени действия в помещението са иззети крадени возила – „Фолксваген Кади”, „БМВ 320” и „ Опел Антара”. Там са открити и три коли с интервенции на рама и двигател, подготвени за продажба – „Хюндай Туксон”, „БМВ 3” и „Нисан Патфайндер”. Намерени са и голям брой мобилни телефони със СИМ-карти, 50  патрона 22-ри калибър, 1000 долара, две дистанционни за отключване на автомобили, както и части от разкомплектовани луксозни возила. Според криминалистите през последните шест месеца през автосервиза преминали около 40-50 крадени автомобила.
Служителите на реда претърсили и тайна квартира в столичния кв. „Западен парк”, ползвана от „Чукашки” и „Алф”, откъдето са иззети около сто грама марихуана, четири регистрационни табели от автомобили и изрязана метална планка с рама на возило, документи за покупко-продажба на коли.   

 Задържаните с полицейска мярка за 24 часа  в поделенията на МВР в Перник и Радомир са седем души – автокрадците  Ч.О. /32 г./- „Омайски” , И.Т. /43 г./ „Гибона” и М.Г. /32 г./ от София, поръчителите на противозаконно отнетите коли – Н.Ч. – „Чукашки” , К.С. /47 г./ „Алф” и двама мъже, извършващи незаконни действия по возилата – Н.Н. „Кольо говедото” и племенникът му. По-голямата част от тях са стари познайници на полицията, многократно регистрирани и осъждани. „Омайски“ е регистриран за кражби, отвличане и заплаха за убийство, осъждан, И.Т. е известен за кражба  и противозаконно отнемане на автомобил, М.Г.- за хулиганство, нанасяне на средна телесна повреда и шофиране в нетрезво състояние, К.С. – „Алф” – за кражби, документни престъпления, изнудване, вещно укривателство и управление на МПС след употреба на алкохол, Н.Н.- „Кольо говедото” – за кражба.   

След доклад на материалите в Специализираната прокуратура петима от задържаните остават в ареста за 72 часа – Ч.О., Н.Ч., И.Т., Н.Н., К.С. Повдигнати са им обвинения по чл. 321 от НК /организиране на престъпна група/.

Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на задържаните.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини