Сашо Диманов попълни армията на отлюспените блогъри

Сашо Диманов, един от най-известните блогъри в Перник и човек с активна гражданска позиция бе лишен от правото да пише коментари и изразява мнение от страниците на известен пернишки информационен сайт! По този начин той се присъедини към многобройната армия на други хора, лишени по прищявка от това право в течение на изминалата една година!

Лишаването от право за свободно изразяване на мнение бе широко практикувано, особено по време на отминалата предизборна кампания. Този инструмен се използваше активно за да бъде манипулирано общественото мнение в града ни в посока, изгодна за собствениците на сайта.

През изминалата една година не малко хора, допринесли с публикациите и коментарите си за възхода на този сайт се оплакваха, че коментарите им се трият и IP адресите им се блокират. Имаше и фрапиращи случаи, когато от определени IP адреси въобще нямаше достъп до сайта! По този начин той се превърна от обективен и информационен на манипулативен и дезинформационен.

Подобен стил и методи на действие винаги са се обръщали против тези, които ги упражняват и винаги са водели до обратния на желания от тях резултат. Чрез загубата на обществено доверие може да се сдобиеш с хиляди посещения, но сред посетителите ти да няма нито един от хората с висока обществена оценка! Защото хората с цена не обичат някой произволно да ги лишава от права или да мери с капкомер тяхната свобода!

Потъпкването и филтрирането на свободата на словото през призмата на нечии възгледи за живота никога не е давало желания резултат! Повтаряйки една лъжа стотици пъти не помага тя да стане истина! Напук на Гьобелсовите постулати и схващания. Всъщност - фокуса на успеха не е в това кой е собственик на медията и кого той пуска или не пуска да публикува, а дали този собственик ще успее да привлече умните, знаещи и можещи хора да въздействат чрез словото си върху обществото. Така то би вървяло в правилната, а не във изгодната или въображаема от някой посока! Всъщност лишаването от правото свободно да изразиш мнението си винаги е имало за цел манипулация. А крайния резултат на всяка една манипулация винаги се е наричал "изгода"!

Правото на свободно изразяване на мнение е залегнало в Българската конституция! И това, че някой се опитва да се поставя над нея говори лошо само за този някой и всъщност по този начин най-бързо го прави никой! Защото ако не беше така - сега в Перник на власт щеше да е една друга политическа сила, от която доста хора се отвратиха по време на предизборната кампания именно заради спекулативните усилия на този сайт!

Ето какво пише Сашо Диманов в групата "Активно гражданско общество" във Фейсбук:

КОМПЮТЪРНАТА ФЕЛАЦИОНЕРСКА ДЕЯТЕЛНОСТ или „Как да се онождат другарчета с различно мнение“

Уважаеми членове на групата "Активно гражданско общество"! Не бих си позволил да напиша такова дълго повествование и да Ви губя времето, ако имаше някаква възможност да го напиша там, където му е МЯСТОТО. Но в дните от 10 май до днес, 13 май, ТОВА МЯСТО за мен е табу. За какво иде реч?

В нашия град има един сайт, който прави популярност и "пачки" от всичко що мърда, мисли и може да ползва що годе компютърна клавиатура . Характерното за този сайт е, че прави всичко възможно да провокира пернишките граждани да пишат и коментират в него. Добрите политически статии, анализи, кратки фейлетончета и иронични задeвки с политически опоненти сайбията на сайта, с инициали П.Т., пуска с удоволствие, гарнира ги с напудрени препоръки, прави уважителен достлук и възхвалява авторите им. Прави тези неща най-чевръсто с гръмки фрази, популистки изхвърляния и....всичко, дето е ужким на ползу роду.

Голата истина е съвсем прозаична: Находчивият стопанин на сайта си докарва добри доходи от четенето на тези статии, коментиране и цъкане с плюсове и минуси. Просто сайтовият брояч на IP-ta цъка често-често и както се изразих в едно мое послание в сайта "perunik.com.", нещата опират до "цък IP - хоп монетки; цък IP - хоп монетки" – всичко останало са дребни подробности от миманса. Същият този синковец П.Т. обаче от 4-5 дни се е захванал да върти яко финикийско фелациониране на една групичка субекти, които имат проблеми с част от пернишките депутати. Поради тази причина синковецът почна да еквилибрира с термини, извадени от жълтия, позавяхнал арсенал на неговият патрон - покойният "радиоводещ" Боби Цанков и да провежда пробните изпитания на новата си жълтуро-терминология за моя сметка. Тъй като синковецът П.Т. всячески се опитва да ме провокира и да ме върне в "правия път" - да бъда активен в неговия сайт, но да спазвам поставените от него правила - демек да пиша, за когото той посочи, бих искал да използвам възможностите на тази група "Активно гражданско общество.....", както и популярността на други сайтове, за да заявя следното "Не възнамерявам да се информирам, да чета, пиша и да гледам снимки от сайта на синковеца, докато не преустанови фелационарската си дейност - финикийска, лакейска и групова". При това не защото синковецът П.Т. ме е блокирал временно в сайта си и пуска само това, което му изнася, а защото съм свикнал да се конкурирам в областта на писменото слово с хора, които изповядват нормалните общочовешки ценности. Моралното пигмейство нека да го практикуват други.

Мнение по темата е изразила и журналистката от "Градски Вестник", и координатор на движението на Меглена Кунева за града ни Руми Борисова:

"Моят проблем с въпросния сайт е заради негативната информация за Перник, в повечето случаи невярна и в доста неграмотното писане. Затова много рядко го чета, главно от препратки по някоя тема. Изненадвам се на ревностната му публика сред мислещите хора, за които тези писаници  би трябвало да са обида. Ето и Сашо трябваше да бъде блокиран, както съм аз отдавна, за да се откаже от тези информационни услуги. Колкото до брояча - не е никаква тайна, че е силно манипулиран."

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини