Съдът отложи левчето на Бареков

Хасковският окръжен съд днес не даде ход на делото, образувано по жалба на водещия в TV7 Николай Бареков. Журналистът оспорваше решение на районните магистрати, които го осъдиха да плати 1 лев на кмета Георги Иванов за клевета, огласена в национален ефир.

Причина да не тръгне процесът стана писмо от софийския адвокат на Бареков Менко Менков. В него юристът обяснява, че е бил упълномощен да представлява клиента си едва вчера и не е имал време на се запознае с материалите по делото.

Причина за съдебната битка стана предаване на живо през лятото на миналата година в Хасково. В него водещият заяви по адрес на градоначалника: „Тук има един кмет, който общува не с гражданите, а с Бога... Той се има за божество... с цял поменик от престъпления... крадец на църковни имоти... имал незаконна вила в чашката на язовир „Клокотница“ и други, от които кметът се почувствал обиден и оклеветен. Той заведе дело за 1 лев срещу Бареков, а районния съд уважи иска му и глоби журналиста с 2500 лева. Тогава TV водещият не се яви и бе представляван от служебен защитник.

Съдът насрочи заседанието по делото за 1 лев за 22 май.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини