Официалното класиране от X фестивал на камерния танц (БСТФ)

Кристина Минчева от Самодива бързо преодоля разочарованието си от четвъртото място за солото и в джаз танц. "Няма нищо, тук са много силни", каза красивата танцьорка. Тя продължи да гледа с интерес, докато дойде време за следващото и излизане на сцената.

Официалните резултати от X фестивал на камерния танц, предоставени от БСТФ, могат да бъдат видяни тук или на линка по-долу.

Десетото издание на фестивала, освен празник на танца бе и Национален квалификационен турнир по Танцово шоу и Национален отворен турнир по Класически танц, Модерн, Джаз танц, Етно шоу, Латино шоу на Българската спортна танцова федерация.

Купата на кмета, както и шестте Гран при на БСТФ в отделните стилове, журирането в които бе по правилата на федерацията и IDO, бяха спечелени от ТАНГРА. Конкуренцията беше голяма при солата в различните стилове.

Хасковският фестивал на камерния танц бе и квалификационен турнир по танцово шоу. Класираните на първите три места получават правото да участват на европейското първенство в град Печ, Унгария. С квоти за участие са ТАНГРА, Фрея от Бургас и Самодива, Пловдив.

В официалните резултати по технически причини липсва класирането в танцово шоу, соло момичета 12-15 г. То обаче е резултат от вътрешната конкуренция в Тангра в този стил - в него не се срещат имена от други формации. Рона се оттеглиха от изява в танцовото шоу, момичетата от този балет показаха качествата си и завоюваха медали в етно и латино шоу. Галаксико също не се появиха в Хасково - те са на турнир на IDO в Москва. Тенденциите в залата тази година сякаш са изцяло положителни. Овации имаше нe само за съотборниците, а и за всяко добро изпълнение. А преобладаващо добри като хореография, костюм и представяне неща показаха всички участници.

Организиратори на пъстрото и шумно танцово събитие и тази година са община Хасково, Младежки център и Българската спортна танцова федерация, която пое съдийстването.

Резултатите - http://www.haskovo.net/REZULTATI_fest_na_kamerniq_tanc2012.pdf

Haskovo.NET 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини