Слънце в понеделник до обяд

Преди обяд времето ще е предимно слънчево, като над Западна България ще се появи средна и висока облачност, съобщиха от НИМХ.

След обяд, главно над западните и планинските райони, ще се развие купеста облачност и само на отделни места ще превали краткотрайно. Минималните температури сутринта ще са между 10° и 15°. През деня ще бъде топло с максимални температури между 27° и 32°. Но привечер и през нощта срещу вторник с преминаването на атмосферен фронт неустойчивостта на атмосферата ще нарасне. Главно в Северна България ще има валежи, придружени от гръмотевици. А след полунощ ще започне да прониква хладен въздух.

Топло ще бъде времето в планините. Преди обяд ще е предимно слънчево, по-късно през деня с купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът почти през целия ден ще бъде от запад, привечер от югозапад до умерен, а през нощта от северозапад, прониквайки по-студен въздух.

По Черноморието през по-голямата част от деня ще се задържи слънчево със слаб западен вятър. Едва привечер облачността ще започне да се увеличава, а вятърът от юг-югоизток усилва. БГНЕС

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини