ВИДЕО: Закона в Перник - врата у поле! Режат кабели по шуро-баджанашки!

Шефа на Пернишката РДНСК не можа да обясни защо кабелите на КТ "Кракра" са по-добри от всички останали


Държавата в лицето на куп институции тръгнаха да режат кабелите за интернет в пернишкият квартал Мошино. Да, обаче оставят само един - този на кабелна телевизия "Кракра". А законът гласи: всички кабели да са под земята.

Най-нагло директорът на кабелната телевизия Петър Киров и негови служители командваха органите на държавата кои кабели да бъдат отрязани и кои не. Все едно държавата работи за кабеларката. Ние попитахме държавните чиновници защо само кабелите на телевизия и интернет "Кракра" не се режат. Те нападнаха камерата ни. Питахме ги: Колко им платиха за това? Те не отговориха. Пренасочиха ни към Община Перник. Звъннахме на архитект Чолева. Тя се покри. Като чу за какво я търсим се изключи. Не вдига телефона. Пълни абсурди.

За едни закона е един, за други не.

Вижте как под ръководството на кабелната телевизия "Кракра" държавни служители режат кабелите на другите оператори, при положение, че закона е един и казва - ВСИЧКИ КАБЕЛИ В УРБАНИЗИРАНИ РАЙОНИ С ВИСОКО СТРОИТЕЛСТВО ДА СА ПОД ЗЕМЯТА.

Това е безапелационен пример как законите важат за повечето фирми, но не и за една. И Общината и държавата обръщат гръб на въпросите. Защото трудно е да се обясни как при ясен текст от закона, някой държавни чиновници, командвани от бизнесмени намират архитектни хватки, за да заобиколят текста ЗА ВСИЧКИ и да оставят кабелите САМО НА ЕДИН доставчик.

 

 

Източник: zapernik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини