Разстреляха хазартен бос в центъра на София

40-годишен мъж е намерен в безпомощно състояние и с огнестрелна рана на ъгъла на столичните улици „Будапеща” и „Кирил и Методий”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Той е починал в линейката на път за болница. Убитият е бизнесменът от Благоевград Йордан Динов, съобщи БТА.

Сигналът за извършеното престъпление е подаден към 10 ч. днес на тел. 112.

Веднага на място са пристигнали екипи от СДВР, Пето районно управление и линейка от Спешна медицинска помощ. Състоянието на мъжа било критично и независимо от оказаната първоначална помощ, на път за болницата той починал.

Според Блиц мъжът е бил уцелен на три места от килъра си - в лицето, в гърдите и в едната ръката, а убиецът е среден на ръст, с обръсната до голо глава. Двамата вървели по ул. „Кирил и Методий” и си приказвали спокойно. В един миг гологлавият извадил пистолет и гръмнал от упор в лицето на Йордан. После хукнал към бул. „Мария Луиза”, свидетелства пред БЛИЦ очевидец.


Директорът на СДВР комисар Валери Йорданов съобщи, че в простреляния мъж са намерени голяма сума пари – 5000 евро, 32 000 лева, както и iPhone и два таблета. Издирват се и свидетели, както и камери в района, които ще бъдат прегледани по-късно, за да се установи дали е заснето престъплението, предаде "Фокус".

По информация на вестник "Струма" и "Стандарт" убитият Йордан Динов е главен мениджър на австрийската букмейкърска фирма “Скай Спорт 365 - България” ООД и управлява пунктовете на “Planet Win 365” в страната.

40-годишният Динов бе уличен в незаконен хазарт през 2004 г., съобщи Дарик радио. Тогава служители на Регионалното звено за борба с организираната престъпност в Благоевград разбиха мрежа за извършване на нелегални залози за футболни мачове в няколко международни букмейкърски къщи. Сървърът, през който са правени паричните траншове за залагания и изплащане на печалби на черно, бил инсталиран в библиотеката на Американския университет, където Динов е работил тогава, пише dir.bg. През юни 2009 година обаче той e оправдан по обвинението за организиране на "черно тото".

В хода на наказателното производство, което се проточи повече от 5 години, на два пъти бе преквалифицирано деянието на Динов в схемата за "черно тото". В последния обвинителен акт той бе привлечен като организатор на хазартни игри и получаване на съответни комисионни.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини