Предлага по договаряне

Премахване на Зъбен Камък във Ведра Дентал

Обява №64155

Зъбният камък, научно известен като калкул или дентален плак, представлява твърда и минерализирана налепна плака, която се натрупва върху зъбите. Това е честа дентална проблема, която засяга хора от всички възрасти. В тази статия ще разгледаме причините за образуването на зъбен камък, последиците, които той може да има върху устното здраве, и важността на редовното почистване на зъбния камък.

Причини за образуване на зъбен камък:

  1. Налепната плака: Зъбният камък се образува, когато налепната плака, която съдържа бактерии и остатъци от храни, минерализира. Тази плака се образува непрекъснато върху зъбите и винаги е причина за загриженост.

  2. Неправилна хигиена: Лошата устна хигиена е основна причина за образуване на зъбен камък. Не четенето на зъби редовно, неправилното четене и неправилната употреба на зъбни конци и изплаквания също допринасят.

  3. Фактори на риска: Фактори като тютюнопушене, консумация на алкохол, дехидрация, диета, богата на захари и лоши навици по отношение на храненето също способстват за образуването на зъбен камък.

Последни новини