Ирена Соколова – Бесарабката удари в земята Васил Михайлов-Нубиеца

Ирена Соколова - Бесарабката

      Две нови съвременни държави - Бесарабска България и Волжска (Вместо правилното - Волжка) България измисли кандидатката за кмет на Перник от ГЕРБ, депутатката Ирена Соколова!

       В интервю за Агенция „Фокус” от 16 септември кандидат-градоначалничката на Перник уверено твърди: „Нашите сънародници от Волжска България са хора, които всъщност са част от нас и е много смислено, когато имаме общ начин на обучение”. По-нататък тя също така изказва мнение, че: „…възможността, която имаме да правим обмен с Бесарабска България, с Волжска България – това са много добри шансове”!

       За тези, които не познават историята (какъвто несъмнено е и случаят с Г-жа Ирена Соколова) бих искал да поясня:

      Волжка България известна още и като Волжко-Камска България е средновековна държава, обхващаща територията около сливането на реките Волга и Кама. Смята се, че Волжка България е основана около 660 г. от хан Котраг, един от синовете на хан Кубрат. Страната обаче става независима едва след като отхвърля хазарския хаганат в края на 9-ти или началото на 10-ти век. Волжка България просъществува до 13-ти век, но в 21-ви век – такава държава няма!

       Държава с името Бесарабска България НЯМА И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО! Бесарабски българи са българите, живеещи в областта Бесарабия, разделена между днешна Молдова и днешна Украйна. Българско население се преселва в Бесарабия по време на феодалните размирици в Османската империя и след руско-турските войни, но то никога не е имало своя държава!

      С тези си твърдения, кандидатката за Кмет на Перник, Ирена Соколова, направо удари в земята екс-депутата Васил Михайлов-Нубиеца! Същият на времето твърдеше, че съществува държава с име Нубия и отношенията между България и Нубия се развивали прекрасно! Аналогично сега, русата във всяко едно отношение кандидатка от ГЕРБ измисли не една, а цели 2 несъществуващи държави!

      Споменатите по-горе „перли” в интервюто на Г-жа Соколова далеч не са единствените в наниза от безсмислени, разбъркани и противоречащи си едно на друго слова! Изрази като „прекрасен контракт” (?), „сключиха проект” (?) и „мисля, даже, всъщност сигурна съм” само добавят хумористичен колорит в изказа на пернишката кандидат-кметица!

      Може би не сме далеч от мига, когато по примера на Васил Михайлов-Нубиеца ще започнат да наричат и Ирена Соколова – Бесарабката!

      Гафът на Соколова е на път да засенчи гафа на Нубиеца! С него тя със сигурност ще запише още една „златна” страница в досието на Перник, с която пак да станем за смях на цяла България!!

Интервюто на Ирена Соколова можете да прочетете тук: http://www.focus-news.net/?id=f18730

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини