Засилен трафик на цистерни с гориво през ГКПП-Кулата

Засилен трафик на цистерни с гориво отчитат от ГКПП-Кулата. В последните няколко дни значително се е повишил броят на внасящите гориво от Гърция превозни средства, пише E-79.com.

Засега криза с горивата у нас няма, цените също запазват своята стойност. Наблюдава се обаче завишен внос на бензин и дизел от Гърция, Турция и Румъния. През ГКПП-Кулата средно на денонощие преминават около 80 - 100 цистерни с гориво.

„Откакто Агенция „Митници” отне лиценза на „Лукойл”, се наблюдава завишение на вноса на гориво от Република Гърция”, заяви Стойчо Траянов, началник-смяна на ГКПП-Кулата. Този факт обаче не натоварва с допълнителни курсове шофьорите на цистерни.

Въпреки засиления трафик на цистерни, пътната обстановка по международен път Е-79 е спокойна.„Има създадена добра организация, за да не се пречи на пътникопотока”, допълни още Стойчо Траянов. През почивните и празничните дни на летния сезон продължава да е в сила и въведената забрана за тежкотоварните автомобили, които ще бъдат спирани в рамките от 16 до 22 часа.

Източник: e-79.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини