Промениха от публична в частна общинска собственост имота за новата спортна зала

. Предложението на кмета инж. Хасан Азис беше гласувано единодушно от всички съветници


 

С пълно единодушие Общинският съвет в Кърджали даде съгласието си за промяна на статута от публична общинска собственост в частна общинска собственост на проектно урегулиран поземлен имот с площ 7310 квадратни метра, намиращ се в комплекс „Арпезос”, върху които ще бъде изградена нова спортна зала. На кмета бе възложено да извърши всички последващи действия, свързани с изпълнение на решението и безвъзмездното прехвърляне на имота на държавата.

Предложението, което правим е съобразно законовата процедура във връзка с промяната на статута на имота за изграждане на спортна зала. Искаме да разсеем всякакви съмнения, че община Кърджали забавя по един или друг начин процедурата за прехвърлянето на частта от имота, която бе поискана чрез областния управител от министъра на младежта и спорта за изграждане на спортна зала. Ръководството на община Кърджали няма да възпрепятства нито един лев инвестиция ще направи всичко възможно тя да бъде реализира, каза кметът на общината инж. Хасан Азис.

Градоначалникът уточни, че е постъпило писмо от министъра на младежта и спорта с искане за придобиване и право на управление на част от общински поземлен имот и изразяване на съгласие за изграждане на многофункционална спортна зала. В тази връзка е необходимо да бъде извършена промяна на статута на частта от имота от публична общинска собственост в частна общинска собственост.

Предложението на кмета беше гласувано като допълнителна точка в дневния ред. То не е разглеждано на заседания от постоянни комисии на Общинския съвет, обяви председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа. Въпреки това никой от общинските съветници не взе отношение. Всичките 38 в залата гласува „за” промяна на статута на имота от публична в частна общинска собственост. За вземане на решението бяха необходими две трети от общия брой на съветниците, които са 41.

Валери Ковачев
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Perunik.COM ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 23.05.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия

Случаен виц

Последни новини