Ню Йорк е първият американски град с ограничения за Uber и подобните му

Ню Йорк е първият американски град, който ограничи работата на компании като Uber, Lyft и Via Transportation Inc. за споделено пътуване, съобщават "Блумбърг" и други медии.

Градският съвет одобри таван за броя на автомобилите на компаниите с такива услуги по улиците на Ню Йорк за една година. По време на заседанието съветът също реши, че шофьорите трябва да получават минимални плащания.

В отговор на решението да бъде ограничен броят на автомобилите от Uber обявиха, че 12-месечното прекратяване издаването на нови лицензи ще постави под заплаха една от малкото надеждни транспортни опции, докато в същото време не се полагат усилия за модернизиране на градския транспорт и разрешаване на проблема със задръстванията.

От Lyft коментираха, че тези ограничения на транспорта ще върнат Ню Йорк в ерата на проблемите с намиране на транспорт, особено за жителите на крайните градчета и малцинствата.

От друга страна кметът на града Бил де Блазио похвали решението. Той смята, че е крачка напред към разрешаване на кризата с изпадащите в бедност шофьори на транспортни услуги в града и задръстванията по улиците на Ню Йорк.

Преди три години съветът гласува против подобно предложение на кмета за налагане на таван, след като Uber поде мащабна кампания срещу ограничителните мерки. Оттогава лицензите за подобни услуги се увеличиха с повече от 80 000 от 12 600.

Източник: news.bg

Хороскоп за 21.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини