В петък 5 часа: кметът прекрати четирите конкурса за началнически длъжности в общината

Със свои заповеди от днес кметът Добри Беливанов прекрати конкурсите за директори и началници в местната администрацията, и за секретар на общината.

С актовете, разписани от градоначалника, се прекратяват процедурите за: директор на Дирекция „Администрация и правно – нормативно обслужване“, за директор на Дирекция „Икономика и стопански дейности, управление на общинската собственост“, за началник на отдел „Архитектура, градоустройстро и кадастър“ в Община Хасково и за директор на дирекция „Икономика и стопански дейности, управление на общинската собственост“.

Мотивът за прекратяването на конкурса за шеф на Архитектурата е чисто технически, понеже са били подадени документи само от двама кандидати. Единият от тях – Саранди Сарандев, е отпаднал в начална фаза заради липсата на изискуем управленски опит, а вторият – Тоня Маркова не се е явил на теста.  

При трите заповеди мотивите за отмяната са заради изразеното становище, че начина на провеждане на конкурсите е погрешно в предварителното разработване на концепциите.

Още в началото на седмицата стана ясно, че трите конкурса са незаконни, след проверка по тях на Инспекцията по труда в Хасково. Инспекцията беше провокирана от жалба за опорочаването им.

В момента  процедурно пръдължава конкурса  за шеф на Дирекция „Архитектура“. На него в състезание са Драгомир Колев и Тоня Маркова.  

Haskovo.net


 

15 Коментара

Хороскоп за 21.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини