396 третокласници получиха книжки със заветите на хан Кубрат

    Книжка-комикс „Заветите на хан Кубрат“ получиха третокласниците в СУ „Любен Каравелов“. Това бе едно от училищата, в което инициаторите от Община Димитровград предоставят подарък за предстоящия утре национален празник 22 септември. В рамките на днешния ден такива книжки ще получат всички 396 ученици от 3 клас в общината, информира Антоанета Шаркова от Хуманитарния отдел в кметството.

    Тя раздаде книжките на учениците, като подчерта, че Община Димитровград подкрепя идеята за събуждане и поддържане на българския дух в децата ни. „Тази книжка ще ви помогне по-лесно и интересно да се запознаете как е била създадена нашата родина България“, обърна се Шаркова към каравеловци.

    Изданието „Заветите на хан Кубрат“ е дарение от фондация „Въздигане“. Текстовете и рисунките са на Александър Въчков, който е художник и специалист по българските униформи.

    Децата споделиха, че са чували за хан Кубрат, а преподавателите допълниха, че са свързали темата за заветите на хана в първия час по „Човек и общество“ за тази учебна година. Тогава е станало дума и за легендата за хан Кубрат, а децата я приемат като приказка.

    Видео по темата – вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини