Хасковска група във Франция впечатли европейците

Делегация от Община Хасково, водена от заместник-кмета Милена Трендафилова, взе участие в проекта „Да си спомним за бъдещето” 575971-CITIZ-1-2016-1-FR-CITIZ-NT, подкрепен от Европейския съюз в рамките на програма „Европа за гражданите”. Делегацията в състав: трима представители на община Хасково, четири деца от ансамбъл „Южняци“, трима ученици от Езиковата гимназия в Хасково и преводач, посетиха френския град Лош от 12 до 16 юли.

Хасковлии бяха поканени за участие от побратимения град Шатийон-сюр-Ендр, Франция. В проекта в град Лош се включиха 256 представители от всички европейски страни. Приоритет на програмата бе изграждане на мостове между младите европейци.

В рамките на няколко дни, в различни форуми се дискутираха теми, свързани с европейското бъдеще на страните членки, в който децата от българската делегация взеха активно участие. Хасковската група впечатли и с изпълнения на танцьорите от ансамбъл „Южняци“.

В последния ден на визитата бе предвидено „Европейско село“. В него всички 29 държави представиха автентични ястия и продукти, традиционни за своята страна.

На щанда на България участниците в събитието имаха възможността да опитат приготвен от нашата делегация боб, катък с чушки и разнообразни колбаси, сирена, кашкавали, халва и мед на местни фирми. Посетителите останаха пленени от вкуса им.

Изключителен интерес предизвиква и град Хасково като туристическа дестинация с богата си история и културно наследство.

Haskovo.net


 


3 Коментара

Хороскоп за 22.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини