Локо (Сф) с историческа победа над Левски

Днес се изиграха всичките 8 срещи от 28-ия кръг на "А" група. В столичното дерби на ст. "Георги Аспарухов" Локомотив победи Левски с 1:0, което бе първи успех от 12 години за "червено-черните" над техния съперник. Видима-Раковски и Марек вече са сигурни членове на "Б" група от догодина. Дупничани загубиха с 0:4 от Литекс, а въпреки успеха си с 3:1 срещу Берое, севлиевци също се връщат във втория ешелон, след само сезон в групата на майсторите. ЦСКА пък спечели без проблеми с 3:0 срещу Черноморец.
Локомотив (София) победи Левски с 1:0 на стадион "Георги Аспарухов" в дербито на 28-ия кръг на "А" група. Това е първи успях за "червено-черните" над техния противник от 12 години насам. Попадението падна в последната минута на мача и бе дело на Христо Златински. Всъщност това бе и единственото положение, което гостите успяха да сътворят в този мач. През целия мач Левски имаше териториално и игрово преимущество.
Първата по-сериозна опасност пред вратата на Голубович бе в 33-ата минута. Тогава Еньо Кръстовчев стреля с глава над гредата, след центриране на най-добрия за „сините" в този мач Зе Соареш. Малко преди края на полувремето Мирослав Иванов също имаше шанс да се разпише, след подаване с глава на Кръстовчев. Иванов пое паса на гърди, залъга защитник и стреля, но Голубович улови.
В 61-ата минута Левски бе най-близо до гола, но отново Иванов направи пропуск след подаване на Кръстовчев. Този път играчът с номер 18 прати токата в страничната греда след плонж с глава. В 68-ата Жоазиньо, който замени неубедителния Николай Димитров също опита удар с глава, но и той бе неточен. Локомотив се бранеха през цялото време и чакаха шанса си. той дойде в последната минута. Тогава при една контраатака на гостите настъпи суматоха в отбраната на Левски, топката стигна до Христо Златински, който я насочи към долния десен ъгъл на вратата на Георги Петков. С победата Локомотив събра 53 точки и вече изостава само на 5 от втория Левски, който остава с 58.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини