Европа отхвърли мерките за криминализиране споделянето на файлове

Европейският Парламент отхвърли предложенията за криминализиране споделянето на файлове от индивидуални потребители, както и забраната за достъп до Интернет на нарушителите на авторски права.

"Този вот показва желанието на ЕП да се постигне баланс между интересите на носителите на авторски права и интересите на потребителите. Такива строги мерки като ограничаване на достъпа до Интернет не бива да се използват" - казва след заседанието Малене Фолке Хаухепрад, говорител на Европейският парламент.

Представителите на звукозаписната индустрия са разочаровани от вота на Европейските депутати. "Отхвърлянето е набързо свършено и необмислено действие, което противоречи на останалата част от закона" - казва в изявление Франсис Мур, изпълнителен вицепрезидент на на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI).

От своя страна организацията - Група за Отворени Права (Open Rights Group) е съгласна с решението, "Европейският парламент призна, че предложените мерки са прекомерни, не защитават отделния консуматор и няма да спрат незаконното споделяне на файлове" - казва представител на ORG.
Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини