ВИС-2 се завръща, писнало им от мишки

Легендарната групировка ВИС-2, която според мнозина българи е олицетворение на мутрите и използваната груба сила за налагане на мафиотски интереси на хора в сянка, се възражда. Това става ясно от профил в социалната мрежа Facebook.

Справка в страницата показва, че бизнесът на компанията се развива основно в четири сектора: "Развлекателна индустрия" - разпространение на филми, видео и аудиопродукция; "Търговия" - на дребно, на едро, посредническа дейност; "Туризъм" - стопанисване на хотели, мотели и ресторанти, друга недвижима собственост; "Спорт" - притежание и мениджмънт на спортни отбори, предимно футбол и борба. Припомня се, че „Вярност, инвестиции и сигурност” е основана от Васил Илиев и има уставен капитал от 10 млн. лева.

Лъжа и измама няма – новината беше потвърдена и от Нова телевизия. Пред медията инициаторът на „новата” ВИС-2 Росен Карана говори защо групировката „се вдига от пепелта”.

"Ще възродим ВИС 2, защото ни писна да гледаме някакви смешници и мишки, които само говорят и нищо не разбират. Целта на възстановяването на ВИС-2 е да се върнат нещата, които правехме преди - туризъм, търговия и други. Имаме много хора, които ни помагат. И в Латинска Америка. В България ходиме от град на град, но за разлика от тия приятелчета, дето ги каниш при теб (бел. ред – политиците, които гостуват на Люба Кузелич), ние имаме подкрепа навсякъде”, смята Карана.

„Новият бизнесмен” счита, че никой не може да го съди за инициативата му, освен баща му и треньорът му. Според него предишният лидер на ВИС-2 Георги Илиев е бил убит, защото не е искал да се съобразява с „генералите ли са, полковниците ли са”. Карана не пожела да потвърди пряко, че Райко Кръвта е убиецът на Илиев, но го направи косвено и многозначително.

Карана каза и нещо друго – по думите му сега Българското Черноморие щяло да е руско владение, ако Васил и Георги Илиеви не са действали срещу руската мафия през 90-те години на миналия век.

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    3 0
    22:12, 13 сеп 2014
    Много предприемачи имат законно оръжие късо и дълго нарезно.ако си въобразявте,че ще обикаляте,като предишните копои на глутници за да изнудвате хората може да стане екшън с кофти резултати...оная мара умря преди две хилядната година...
Последни новини