Новини 27 03 2024

  • 00:00, 27 мар 2024 г.
  • 2984
  • 0
  • 0
Служители на "Автомобилна администрация" - Хасково излязоха на протест за по-високи заплати
Служителите на Областния отдел „Автомобилна администрация“ - Хасково излязоха на протест. Те настояват за увеличение на заплатите с 30% и изравняване на възнагражденията в структурата. Днес звеното работеше с намален капацитет и обслужваше по-малко граждани.



Хванаха пиян шофьор на турската граница с рекордно количество алкохол
Арестуваха шофьор на българо-турската граница с над 4 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство.



РИОСВ: Рибата в река Банска най-вероятно е умряла заради замърсяване от животновъдни обекти
Причината за умрялата риба в река Банско край димитровградското село Добрич все още се изяснява. Окончателните резултати от взетите проби ще са готови следващата седмица. Това заяви директорът на РИОСВ-Хасково Марияна Вълчева. Според нея най-вероятно се касае за замърсяване, което идва от животновъдни обекти в района.



Матурите в 12 клас ще са на 17 и 20 май
1 538 абитуриенти са подали заявления за допускане до задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература в Хасковска област, съобщиха от Регионалното управление на образованието. Първата матура ще е на 17 май.



С дарение за култура и ремонт у дома намаляваме дължимите данъци
С различни видове дарения и ремонт у дома можем да намалим данъците, които дължим върху доходи, придобити през предходната година, напомнят от Националната агенция за приходите. Данъчните облекчения могат да се ползват с подаване на годишна данъчна декларация до 30 април.



Община Кърджали подписа споразумение за сътрудничество с Тракийския университет в Одрин
Община Кърджали подписа споразумение за сътрудничество с Тракийския университет в Одрин. То ще се осъществи в сферата на образованието, медицината и технологиите.



Езиковата гимназия в Смолян ще се превърне в първия център в областта за сертификати от Кеймбридж
За първи път в Смолянска област ще се проведе изпит за сертификати по английски език на университета в Кеймбридж. Той ще се проведе в Езиковата гимназия в града, която ще се превърне и в първия център за издаване на престижните удостоверения.



Ученици от ПМГ в Хасково присъстваха на лекция в съда за пътно-транспортните произшествия
Най-честите пътно-транспортни произшествия са в следствие на превишена скорост. Това стана ясно на лекция в Окръжен съд Хасково. На нея присъстваха ученици от ПМГ “Акад. Боян Петканчин“.




Скитащи кучета убиха бременна кошута в района на Кърджали
Пореден случай на убит елен лопатар от скитащи кучета в района на Кърджали. Набезите над дивеча се увеличават, алармират от Ловно-рибарското дружество в района.




С озеленени покриви ще борят мръсния въздух в Смолян
Озеленяват покривите на oбщинcĸи cгpaди в Cмoлян. Дейностите са част от общинска концепция за по-чист въздух в областния град. Разработват се и допълнителни проекти, насочени към озеленяване на градската среда.



"Празник на големите и малките читатели" се проведе в читалище "Заря" в Хасково
Областният управител на Хасково Гинка Райчева и заместник-кметът Мария Вълчева прочетоха любимите си приказки пред първокласници. Инициативата „Празник на големите и малки читатели“ бе организирана от библиотеката към читалище „Заря“. Така в аванс бе отбелязан Международния ден на детската книга – 2-ри април.



Представиха том 12 на Сборник "Тракия" на ТД "Г. Сапунаров"
12-ти том на Сборник „Тракия“ представи хасковското дружество „Георги Сапунаров“. В него са поместени научни трудове, спомени и творби на родственици на бежанци от Беломорска Тракия.




Григор Димитров е на четвъртфиналите в Маями
Григор Димитров е на четвъртфиналите в Маями. Най-добрият български тенисист записа победа в оспорван мач с Хуберт Хуркач. Хасковлията стигна до успеха след обрат с 2:1 сета. В следващия кръг Димитров ще играе срещу Карлос Алкарас.




Жители на Минерални бани облагородиха местния стадион „Христо Ботев“
Жители на Минерални бани облагородиха местния стадион „Христо Ботев“. Хората са се обединили около каузата и днес мястото изглежда далеч по-добре отпреди. Организира се и поредната инициатива по освежаване, която ще е на 14 април.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини