Новини 20 06 2023

  • 00:00, 20 юни 2023 г.
  • 6009
  • 0
  • 1
Зрелищна акция и арести в Хасково заради трафик на мигранти
Екшън посред бял ден в Хасково. Днес следобед екипи на военна полиция и МВР нахлуха в местно заведение и арестуваха клиенти. Акцията е във връзка с трафика на мигранти и се провежда на няколко адреса в региона, съобщиха от военно-окръжна прокуратура Пловдив.




Акад. Денков в Пампорово: Ще има сериозно увеличение на средствата за общините, заложено е в новия бюджет
Близо 25% увеличение на средствата за общините залага в новия държавен бюджет министърът на финансите Асен Василев. Това обяви премиерът академик Николай Денков. Той присъства на конференцията на Националното сдружение на общините в Република България. Тя се проведе в Пампорово.



Радев към кметовете: Вие преведохте хората през тежки кризи!
И президентът Румен Радев присъства на конференцията на Националното сдружение на общините. Държавният глава изказа признателност към кметовете на населени места.



Мъжът, който преби жена си в центъра на Харманли, остава за постоянно в ареста
Хасковският окръжен съд потвърди решението на Районен съд – Харманли, с което на 44-годишния Мирослав Желязков беше наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Мъжът беше зрелищно арестуван в центъра на Хасково заради побой над съпругата си, с която е в развод.



Вълна от недоволство срещу строителството на "Пилон Рожен"
Вълна от недоволство в социалните мрежи срещу изграждането на 111-метров пилон с българското знаме на Роженските поляни край Смолян. Инициативата е на фондация "Наследство в бъдещето". Тя се провежда под патронажа на президента Румен Радев. Кое разгневи родопчани, разказваме в следващия репортаж.



Над 100 безработни търсят препитание на трудова борса в Хасково
Над 100 безработни лица се срещнаха с бизнеса на първата за тази година трудова борса в Хасково. Обявени бяха над 50 свободни позиции в различни браншове.




Стартира реконструкцията на Пречиствателната станция за питейна вода в Кърджали
Стартира дългоочакваният ремонт на пречиствателната станция за питейна вода в Кърджали. Предвижда се модернизация и подмяна на амортизираното оборудване.



Тунис и Турция - най-предпочитани от хасковлии това лято
Тунис и Турция са най-предпочитаните дестинации за почивка от хасковлии това лято. Интересът към Българското Черноморие е минимален заради твърде високите цени. Справка при туроператорите показва, че 7-дневната почивка у нас може да струва близо 2 500 лв.



7 деца ще получат дронове от играта "Опознай Димитровград, за да го обикнеш"
7 дрона ще бъдат подарени на деца, участвали в играта „Опознай Димитровград, за да го обикнеш“. Надпреварата стартира на 3 юли и ще приключи на 31 август. Наградите ще бъдат изтеглени от томбола и връчени от кмета Ива Димов на празника на града - 2 септември.



Христо Стоичков посети Харманли! Камата откри пластика, посветена на успешната му футболна кариера
Емоционално завръщане за Христо Стоичков в Харманли. Легендарният номер 8 пристигна по повод откриването на пластика, посветена на неговата бляскава кариера. В града на Белоногата честваха и 100 години организиран футбол.



„Арда“ стартира лятната си подготовка, гони високи цели за следващия сезон
Отборът на "Арда" стартира лятната си подготовка. От ръководството си поставиха за цел през новия сезон класиране в Европа.



"Родопа" ще изиграе 6 контроли
„Родопа“ ще изиграе шест контроли по време на предсезонната си подготовка. Новият треньор Кириякос Георгиу ще изведе отбора за първа тренировка на 3 юли.



Теодор Караколев спечели бронзов медал на Балканското първенство по джудо
Теодор Караколев спечели бронзов медал на Балканското първенство по джудо в Румъния. Хасковлията се класира на трето място в категория до 34 кг.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини