Новини 19 06 2023

  • 00:00, 19 юни 2023 г.
  • 4273
  • 0
  • 0
В Хасково купуват линеен ускорител за лъчетерапия на стойност 7 милиона лева
Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково се нуждае от кредит за закупуване на нова апаратура за лъчетерапия. Одобрен е заем в размер на седем милиона лева от Фонд ФЛАГ. Това съобщиха на пресконференция председателят на Общинския съвет Таня Захариева и управителят на онкодиспансера Матей Матеев. Дали да бъде изтеглен кредитът обаче, трябва да реши местният парламент, тъй като лечебното заведение е собственост на общината.



Стартират безплатни прегледи за туберкулоза в Хасково
Между 40 и 45 души годишно се диагностицират с туберкулоза в хасковската Специализирана болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания. От днес в лечебното заведение стартират отворени врати с цел превенция на инфекцията. Още в първия ден на кампанията бе регистриран болен от туберкулоза.



Връщат на собствениците рекордното количество недекларирана валута, хваната на Капитан Андреево преди три месеца
3 години условно с 5 години изпитателен срок получи румънеца, който заедно със семейството си се опита да пренесе през ГП „Капитан Андреево“ близо 1 600 000 евро. Решението е на Районен съд Свиленград.



Пропадна тротоар на улица "Липа" в Хасково
Част от тротоара пред изкоп за строеж на сграда пропадна в събота сутринта. Според собствениците на имота, който се намира на улица "Липа" номер 2 в Хасково, това е резултат от ВиК-авария в комбинация с дъжда. Комисия от общината проверява случая.



В Златоград решават с референдум да има или не кооперативен пазар, изграден с кредит
За първи път в Златоград ще се проведе местен референдум относно изграждането на общински кооперативен пазар. Допитването е определено за 9 юли. В него могат да участват всички жители на общината.



Кандидат-студентската борса в Хасково отвори врати
70 са подадените до момента заявления в кандидат-студентската борса в Хасково. Тя отвори врати на 1 юни, а от днес започна приемът на документи за завършилите тази година зрелостници.



Ново осветление и видеонаблюдение помага за опазването на Ягодинската пещера
Как по-добре да се стопанисват и опазват пещерите дискутираха на форум в Девин представители на туристическия бранш. От дружество "Родопея" представиха добри практики, въведени в Ягодинската пещера.



100-килограмова средноазиатска овчарка “арестува” крадец в Харманли
Крадец се оказа в капан, след като влезе посред нощ в чужд автомобил. Докато се опитва да задигне вещи от колата, той е заварден от средноазиатска овчарка. Породата е известна още като алабай. От страх крадецът не успява да избяга и дочаква идването на полицията.



Откриха изложба, посветена на режисьора Юлия Огнянова
Изложба, посветена на изтъкнатия режисьор Юлия Огнянова, бе открита днес. Платната, които разказват за дейността й, ще останат във фоайето на театър „Иван Димов“ една седмица. Проявата е част от фестивала „Театър, обичам те!“.



Фестивалът „Нощта на Орфей“ заплени десетки в подножието на Татул
В Момчилград отново се проведе фестивалът „Нощта на Орфей“. Десетки се насладиха на богатата музикална програма и мистерията, която носи древното тракийско светилище Татул.



Стартира инициативата „Лято в музея“ към РИМ Кърджали
За поредна година в Кърджали стартира образователно-развлекателната инициатива „Лято в музея“. В рамките на пет дни ученици от различни възрасти ще бъдат ангажирани с полезни занимания, свързани с природата.




Започва забавно лято в димитровградската библиотека „Пеньо Пенев“.
Започва "Забавно лято" в димитровградската библиотека „Пеньо Пенев“. Инициативата ще стартира утре от 15:00 часа с проявата „Магия от хартия“. Поканени са да участват всички деца от 7 до 14 години.



Табела на ценностите поставиха пред Детския и младежки център в Димитровград
Табела на ценностите поставиха пред Детския и младежки център в Димитровград. Тя е по проект финансиран по общинска програма „Димитровград на младите“



Микяй и Георги с успехи на турнир в Армения
Микяй Наим спечели сребърен медал на Международен турнир по борба в Армения. Състезателят на „Димитровград“ завърши на второ място в категория до 65 кг. Съотборникът му Георги Иванов е трети в тежка категория.



Близо 130 състезатели участваха в турнира по борба "Купа Хасково"
Международен турнир по борба имаше и в зала „Дружба“. Организатор на „Купа Хасково" бе местният клуб „Ангел войвода“.



Волейболистките на "Раковски" се класираха за държавен финал
Волейболистките на „Раковски“ спечелиха титлата в регион „Странджа“. Димитровградчанки триумфираха при момичетата до 14 години след пет категорични победи. Отборът се класира за държавните финали.



Състезателите на "Компас '94" с успехи на Купа Дряново
Поредни престижни класирания за състезателите на „Компас «94“. Успехите бяха постигнати в рамките на Купа "Дряново".

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини