Новини 16 06 2023

  • 00:00, 16 юни 2023 г.
  • 4897
  • 0
  • 0
Убиецът от Горски извор остава за постоянно в ареста
Окръжен съд - Хасково остави за постоянно в ареста 47-годишния Данчо Каналиев, който уби баща си в дома си в димитрoвградското село Горски извор. Срещу мъжа има повдигнато обвинение за умишлено убийство.



Откраднаха 30 000 лв., валута и телевизор от дом в Харманли
Голяма сума пари и техника са били откраднати от дом в Харманли. По случая вече е задържан мъж, познат на органите на реда.



Учениците в 7-ми и 10-ти клас се явиха на НВО по математика
90 седмокласници не се явиха на Националното външно оценяване по математика. Изпитът се проведе днес. Оценката е балообразуваща за влизане в гимназия. Десетокласниците също се явиха на изпит по математика.



Ремонтират пътя между Хасково и Минерални бани
Ремонтират пътя между Хасково и Минерални бани. Докато се извършват дейностите е въведено ограничение на скоростта за движение.




След 60 години на ул. "Висарион Смолянски" дочакаха асфалт
От няколко дни живущите на улица "Висарион Смолянски" се радват на чисто нов асфалт. 60 години след изграждането му пътят най-после е ремонтиран.




Раздават безплатни карти за транспорт на хора с увреждания в Хасково
Пълнолетни лица с увреждания, които са жители на община Хасково и членове на пациентски организации, вече имат право на безплатен транспорт. Това се случва по проект „Активни граждани за местни и национални реформи в здравеопазването“.




Кърджали изпрати дарения за Берковица и Етрополе
Кърджали е сред първите области, които се отзоваха на призива за помощ на пострадалите от наводненията в Берковица и Етрополе. За там потеглиха хранителни продукти и материали от първа необходимост.



Болницата в Кърджали се сдоби с нова високотехнологична апаратура за образна диагностика
Многопрофилната болница в Кърджали „Д-р Атанас Дафовски“ обнови сектора си по образна диагностика. Общата стойност на новата апаратура е близо 3 млн. лв.




От началото на юни се улесняват условията за достъп до месечни социални помощи
Значително се облекчават условията за достъп до месечни социални и отоплителни помощи от началото на юни. Подпомагането вече е обвързано с линията на бедност, която е 504 лв. Родителите на ученици от 1-ви до 4-ти, както и от 8-ми клас могат да кандидатстват за еднократна финансова помощ.



Предвиждат различни инициативи в Хасково по повод Международния ден за борба с наркотиците
Специално обучени следови кучета ще търсят дрога в хасковския Младежки център. Демонстрацията е на отдела по „Борба с наркотрафика“ на Агенция „Митници“. Тя е по повод Международния ден за борба с наркотиците - 26 юни.




Хасковският театър представя премиерата "Смехът на сърцето"
Всички билети за най-новата премиера на хасковския театър „Иван Димов“ са изкупени. Представлението е под името „Смехът на сърцето“ и е написано по текстове на руския писател и драматург Антон Чехов. Режисьор е Атанас Атанасов.



РДТ подготвя премиера на поетично-публицистичен спектакъл
Премиера на поетично-публицистичен спектакъл подготвя трупата на Родопския драматичен театър. Тя е по стихове и текстове на българския поет Ани Илков. Представлението ще се състои на 22 юни от 19 часа.




Планетариумът в Димитровград ще отбележи настъпването на астрономическото лято с програма
Планетариумът в Димитровград ще отбележи настъпването на астрономическото лято с джаз музика и разходка по звездното небе. Всички малки и големи любители на космоса са поканени да го посетят на 21 юни от 21 часа. Входът е свободен.



"Арда" привлече национал на Азербайджан
Арда започна със селекцията за новия сезон. От ръководството привлякоха национал на Азербайджан. Клубът вече се раздели с деветима играчи.



Божидар и Ирен ще участват на Европейското отборно първенство по лека атлетика
Семейство Саръбоюкови ще има двама представители на Европейското отборно първенство по лека атлетика. Шампионатът е от 20 до 25 юни в Полша.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини