Новини 12 06 2023

  • 00:00, 12 юни 2023 г.
  • 4579
  • 0
  • 3
Областният управител на Хасково Красимир Ангелов подаде оставка
Областният управител на Хасково Красимир Ангелов подаде заявление до Министерски съвет за освобождаване от поста. Същото направиха и други негови колеги в страната с мотива, че това е морален акт, тъй като не са назначени от настоящия кабинет. Ангелов направи коментар на работата на местната структура на държавната администрация, която според него не работи отговорно и ефективно.



3-ма военнослужещи пострадаха при учение на полигона "Корен"
3-ма военнослужещи са пострадали при учение на полигона "Корен". Това потвърдиха за еТВ от Спешното отделение на областната болница, където днес следобед мъжете са били прегледани. Те са на възраст между 20 и 36 години. Двама от тях са с наранявания на дланите, а един на гръдния кош. Пострадали са при различни леки инциденти. Освободени са за домашно лечение.



2-ма загинали и 3-ма ранени при серия от катастрофи в Област Хасково
Серия от катастрофи в Област Хасково през почивните дни. 2-ма са загинали и 3-ма са ранени при инцидентите.



ПП обвини Община Смолян, че продава ударно общински жилища
Общински служители се облагодетелстват от продажбата на жилища, собственост на местната администрация в Смолян. Това твърдят от структурата на „Продължаваме промяната “ в града. Кметът Николай Мелемов отговори, че всичко е законно и за всяка продажба има решение на Общинския съвет.



Задържаха контрабандни електронни цигари за 1,5 млн. лв.
Контрабандни електрони цигари за близо 1,5 млн. лв. задържаха на Граничен пункт „Капитан Андреево“. Изделията са открити в 2 товарни камиона. От Окръжна прокуратура съобщиха, че за единият случай като обвиняем е привлечен 36-годишен турски гражданин.



Стотици измамени туристи след онлайн резервации за гръцки хотели
Стотици туристи са измамени чрез резервации във фалшиви сайтове. За това съобщават от Съюза на потребителите в Гърция. Схемата работи чрез така наречените огледални сайтове. От проекта „Ние, потребителите“ съветват внимателно да се проучват местата за настаняване преди да се преведат пари.



На галаконцерт в Хасково бяха наградени най-добрите изпълнители на стари градски песни и шлагери
Теменужка Тюфекчиева от Перник спечели голямата награда в категорията за най-добро изпълнение на песен от репертоара на Аспарух Лешников в рамките на фестивала „С песните на Ари“. Националният музикален форум се проведе за 22-ри път.



В село Крум отбелязаха Световния ден на плетенето
За поредна година в село Крум отбелязаха Световния ден на плетенето. В центъра на димитровградското село имаше изложба на плетива. Проведе се и конкурс за изпълнение на стара градска песен.



Стартира лятно училище за първокласници в Смолян
Община Смолян стартира лятно училище за бъдещи първокласници. Заниманията ще са за 40 деца и ще са безплатни. Документи за попълване на първата група се приемат до края на седмицата.



В Димитровград се проведе 23-то издание на музикалния фестивал "Златен извор"
За 23-ти път в Димитровград се проведе националния музикален фестивал „Златен извор“. На сцената в зала „Младост“ излязоха 150 изпълнители.



В последния си мач начело на БК "Хасково" Янко Желев изведе тима до сребърните медали в "А" група
В последния си мач начело на мъжкия баскетболен тим на Хасково Янко Желев изведе отбора до сребърните медали в „А“ група. В зрелищен финал домакините загубиха от „Миньор 2015“ с 88:78 точки.



Васил Ривов остана на крачка от титлата в Япония
Васил Ривов се класира на второ място на провелата се в Япония “Премиер Лига” по Олимпийско карате. Хасковлията спечели сребърния медал на кумите при мъжете до 67 кг. Победител стана Абдел Алмасатфа от Йордания.



Борците на "Димитровград" са вицешампиони на отборното първенство
„Димитровград“ стана вицешампион на отборното първенство по борба за мъже в свободния стил. Тимът остана само на 8 точки от първата позиция, която зае отбора на Национална спортна академия.


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини