Новини 15 05 2023

  • 00:00, 15 май 2023 г.
  • 4360
  • 0
  • 0
Съдът: Арестът на журналиста Иван Атанасов е незаконен
Районен съд – Харманли отмени заповедта за задържане на журналиста Иван Атанасов. Издателят на сайта „Сакар нюз“ беше арестуван при акция на ГДБОП и полицията срещу иманярството на 14 март тази година, тъй като в офиса и дома му бяха открити предмети, за които се предполага, че са културни ценности.



Предлагат неврохирурга д-р Делчо Каравасилев да получи приза "Почетен гражданин на Хасково"
Инициативен комитет предлага неврохирурга д-р Делчо Каравасилев да получи приза „Почетен гражданин на Хасково“. Вече стартира и подписка, в която може да се включи всеки. Д-р Каравасилев е известен като бащата на Отделението по неврохирургия в хасковската болница.



В Кърджали бе представено намерение за изграждане на болница и частен медицински университет
Инвеститор иска да изгради частен медицински университет и болница в Кърджали. Проектът бе представен пред кмета на града и общински съветници. За да стане това факт, местният парламент трябва да одобри смяна на статута на терена, на който ще се изградят сградите.



Започна АНТИСПИН кампания в Хасково
Изследват безплатно за СПИН и хепатит в Регионалната здравна инспекция в Хасково. Инициативата е по повод Европейската седмица за изследване на сексуално предавани инфекции, която се провежда от 15 до 22 май.



Министър Демерджиев връчи оръжие на полицаи от ОДМВР Хасково
Чисто нови пистолети връчи на хасковски полицаи вицепремиерът Иван Демерджиев . Церемонията бе част от водещите приоритети на министерството за осигуряване на необходимото оборудване на полицейските служители.




Гости от Одрин участваха в тазгодишното издание на "Китна Тракия пее и танцува"
Хасково отново се превърна в столица на тракийския фолклор. За 57-ми път се проведе Националният събор „Китна Тракия пее и танцува“. Тази година събитието продължи три дни.



Сдружение "Нови хоризонти" празнува 20-годишнината си
Сдружение "Нови хоризонти" отбеляза 20 години от създаването си в Смолян. От неправителствената организация отчетоха редица добри партньорства с държавни и културни институции, детски и учебни заведения.



Община Хасково пръска срещу комари
Пръскане срещу комари извърши Община Хасково. Обработени са заблатени територии като малки водоеми и напоителни съоръжения, намиращи се в покрайнините на града, както и 12 безоточни микроязовира и два основни напоителни канала, преминаващи през вилна зона Кенана и северно от ЖП гара Хасково.



Над 100 християнски ценности от частна колекция са изложени за първи път в музея
За 15-ти пореден път Смолян се включи в инициативата Европейска нощ на музеите. Събитието бе открито с изложбата "Християнски ценности".




127 абитуриенти изпрати ФСГ "Атанас Буров"
127 абитуриенти изпрати Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“. Тази година зрелостниците имаха благотворителна кауза и дариха средства в помощ на деца, които страдат от акушерска пареза. На празника бяха връчени отличията „Първенец на випуска“ и „Учител на годината“.



Ахмед Моллахасан: Няма да позволя "АРДА" - Кърджали да бъде боксова круша на няколко отбора
Напрежение около футболния „АРДА“. Отборът бе на крачка от това да не излезе в двубоя срещу „Локомотив“-София, който се проведе вчера. Мачът все пак се игра, а домакините се наложиха убедително.



"Саяна Хасково" победи "Гигант" с 1:0
„Саяна Хасково“ спечели дербито с „Гигант“-Съединение. Хасковлии стигнаха до успеха с минималното 1:0.



Първи кръг на ДЛОП по вдигане на тежести се проведе в рамките на три дни в Хасково
Пет титли и още пет сребърни медала. Това е равносметката за хасковския клуб по вдигане на тежести от провелия се първи кръг на Държавното лично отборно първенство.


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини