Новини 10 05 2023

  • 00:00, 10 май 2023 г.
  • 4373
  • 0
  • 1
Патронът на хасковската школа "Вале" Мария Габриел е кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС
Патронът на хасковската компютърна школа "Вале" Мария Габриел е кандидатът за премиер на Коалиция ГЕРБ-СДС. Еврокомисарят по иновациите и образованието вече е в България, а номинацията й беше съобщена официално днес в Народното събрание.




Илияна Йотова: Оптимист съм, надявам се, че ще има правителство още с първия мандат
В Кърджали Илияна Йотова коментира политическата обстановка у нас и вероятността да се състави кабинет още с първия мандат, който ще бъде връчен на 15 май. Преди това вицепрезидентът изнесе „Урок по родолюбие“ пред ученици от две училища в града.



В Димитровград откриха първият в страната Център за активиране на трайно безработни лица
Първият в страната Център за активиране на трайно безработни беше официално открит днес в Димитровград. На събитието присъстваха кметът на общината Иво Димов, зам.-министърът на труда и социалната политика проф.Емил Мингов и директора на дирекция "Бюро по труда" Антония Тюйлиева.



Нов мост облекчава движението в центъра на Мадан
Нов мост облекчава движението в центъра на Мадан. Съоръжението е построено само за няколко месеца. Средствата за изграждането на моста са в размер на 652 хиляди лева. Част от тях са отпуснати от общинския бюджет. Изтеглен е и заем от Фонд „Флаг“.



Община Смолян обяви кампания за събиране на старо електрическо и електронно оборудване
През целия месец май в Смолян ще се събират излезли от употреба негодни батерии, електрическо и електронно оборудване. Това ще става в мобилни пунктове, разположени до сградата на общината. От местната власт
призоваха гражданите да се възползват от кампанията.



Над 3,8 млн. лв. надвнесени данъци върна НАП Хасково
Над 3,8 млн. лв. надвнесени данъци е възстановила Националната агенция за приходите на хасковските данъкоплатци, които са се възползвали от правото си на данъчни облекчения в рамките на тазгодишната кампания по деклариране на доходите на физическите лица. Най-масово ползвани са облекченията за деца.



Мотивиращи фототапети красят класните стаи в училище "Христо Ботев" в хасковското село Войводово
Класните стаи в училище „Христо Ботев“ в село Войводово са напълно обновени. Красиви фототапети с позитивни послания радват и ученици, и учители. Новата уютна среда е реализирана благодарение на Фондация, представлявана от българката Албена Спърлинг.



Фотоконкурс "Аз съм българче" в програмата на "Китна Тракия пее и танцува"
Танцов клуб „Балкан“ от Одрин с ръководител Мария Чакърък ще бъде участник в тазгодишното издание на Националния събор за народно творчество „Китна Тракия пее и танцува“ в Хасково. Ансамбълът ще излезе на сцената в парк “Кенана“ на 13 май, когато ще бъде и официалното откриване на събора.



11 момичета ще се борят за короната в Регионалния конкурс „Мис България“
11 момичета ще се борят за короната в регионалния конкурс „Мис България“. Той ще се проведе на 19 май вечерта в хасковски нощен клуб.



Злати и Наско от СУ "Отец Паисий" са първите лауреати по Информационни технологии в Кърджали
Кърджали има своите първи лауреати от Националната олимпиада по Информационни технологии. Те са възпитаници на СУ “Отец Паисий“.



Финалът за купата на АФЛ ще се играе на ст. "Витоша" в Бистрица
Финалът в турнира за купата на Аматьорската футболна лига ще се играе на стадиона в Бистрица. Това обявиха от БФС. Срещата е в края на месеца.




Баскетболният "Хасково" ще играе полуфинал срещу "Пловдив мамбас"
„Хасково“ ще играе срещу „Пловдив мамбас“ в полуфиналния плейоф на баскетболното първенство. Първият мач от серията е на 13 май в Пазарджик.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини