Новини 13 02 2023

  • 00:00, 13 фев 2023 г.
  • 3736
  • 0
  • 0
Млад мъж загина при катастрофа в Хасково
25-годишен мъж е загинал при катастрофа в Хасково. Тежкият инцидент е станал на пътя към ханче „Клокотница“.



БЧК Хасково преустановява събирането на материални помощи за пострадалите в Турция и Сирия
Регионалната структура на БЧК в Хасково преустановява събирането на материални дарения за пострадалите от земетресениeто в Турция и Сирия. По време на кампанията са били събрани над 300 кашона с помощи. На този етап продължава набирането на финансови средства.



250 кашона с помощи от Смолянска област тръгват към пострадалите от земетресението в Турция
И в Смолян БЧК спря събирането на материални помощи за пострадалите при бедствието в Турция и Сирия. Близо 400 са дарителите, който се включиха в кампанията на БЧК – Смолян.




Ловци и риболовци в Кърджали дариха средства за пострадалите от земетресението в Турция
Малко над 5600 лева е сумата, която успяха да съберат ловците и риболовците в Кърджали за пострадалите от земетресението в Турция. Средствата са дарени по време на честването на 100-годишния юбилей на организацията. Сумата ще бъде преведена по сметката на БЧК.



РИК-Хасково започна регистрацията на инициативни комитети за предстоящите избори на 2-ри април
От днес Районната избирателна комисия в Хасково стартира регистрацията на инициативни комитети. Очаква се до края на тази седмица да започне приемът на документи от политически партии и коалиции, които също искат да се явят на предстоящите парламентарни избори на 2-ри април.



Хора преодолели наркотична зависимост, разказват за вредата и тежките последици
Възпитаници на 12 училища в Кърджали имаха възможност да чуят историите на хора, преборили зависимостта си към дрогата. Това стана на среща организирана от общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали съвместно с „Ротари клуб“.



Събрана е сумата за лечение на 2-годишния Цеци
Събрана е сумата за лечение на 2-годишния Цеци от Хасково. Това съобщиха родителите на момченцето в социалните мрежи. Детето е диагностицирано с епилепсия, но лекарите се съмняват, че е възможно болестта да е изключително рядка форма. Днес семейството отпътува за лечение в Туция.



В свиленградското село Димитровче отбелязаха Трифон Зарезан в аванс
В свиленградското село Димитровче отбелязаха Трифон Зарезан в аванс. Малкото селце има амбицията да се превърне в дестинация за винен туризъм. Гости на празника бяха музикантите от оркестър „Канарите“. Те дариха хонорара си за пострадалите от земетресението в Турция.



Источеският музей в Димитровград представя изложба посветена на Васил Левски
Фото-документална изложба свързана с живота и делото на Васил Левски е подредена в Историческия музей в Димитровград. Тя е посветена на 150 годишнината от обесването на Апостола на свободата.Над 100 ученици от града вече са посетили експозицията.




Станислав Иванов облече екипа на "Арда"
"Арда" с трансферен удар. Кърджалийци привлякоха бившия играч на "Левски" и на "Chicago Fire" Станислав Иванов. Договорът е за 2 години и половина.



"Саяна Хасково" победи "Димитровград" за Купата на АФЛ
“Саяна Хасково” спечели областното дерби с “Димитровград” и се класира за следващия етап в турнира за Купата на Аматьорската лига. “Червено-белите” победиха след изпълнение на дузпи.



Баскетболният "Хасково" с успех над "Правец" в осминафинален мач от турнира за Купата на ББЛ
“Хасково” се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Българската баскетболна лига. Тимът се наложи над “Правец” с 88:68 точки.



Хандбалистите на "Асти '91" с две победи в мъжката "Б" група
Хандбалистите на „Асти ‘91” записаха две домакински победи в „Б” група. Хасковлии се наложиха над отборите на „Петър Бабев”-Несебър и „Берое”-Стара Загора.




Чепеларе почете Екатерина Дафовска със спортни състезания
Златният медал, който Екатерина Дафовска спечели в биатлона на Олимпийските игри в Нагано, стана на четвърт век. 25-годишнината от първата и единствена титла за страната ни от зимна Олимпиада бе отбелязана със състезания.


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 30 04 2024
Новини 30 04 2024
преди 6 дни
Новини 29 04 2024
Новини 29 04 2024
преди 1 седмица
Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 седмица
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 1 седмица
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 1 седмица
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини