Митът на Ацтеките: най-необичайният Бог-слънце

  • 14-06-2019 11:27
  • 556
  • 0
  • 0
Нанауацин, най-слабият от ацтекските богове, болнав и покрит с пъпки, е избран да създаде нов свят. Вече съществуват четири свята, всеки от които се задвижва от собствения си "бог Слънце" и всеки е унищожен. За да бъде създаден нов свят, друг бог трябва да скочи в големия огън и да стане Петото слънце. Дали Нанауацин ще изпълни саможертвата си? Кай А. Рийд разказва мита за слънцето.Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Captcha изображение
Екипът на Perunik.COM ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"
Последни новини