Най-мистериозната книга на света

  • 04-05-2019 15:14
  • 1115
  • 0
  • 0
Зад стените на Библиотеката за редки книги и ръкописи „Бейнеке“ в Йейлския университет се съхранява книга, която съдържа 240 страници. Извършеното ѝ наскоро радиовъглеродно датиране установява, че е създадена около 1420 г. Страниците ѝ са изписани ръкописно с виеват почерк и включват ръчно изрисувани илюстрации, сякаш откраднати от света на сънищата. Нарича се ръкописът на Войнич и е една от най-големите неразрешени загадки в световната история. Причината за това? Никой не може да го разчете. Стивън Бакс изследва този загадъчен текст.Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Captcha изображение
Екипът на Perunik.COM ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"
Последни новини