Кралска шарлотка

Кралска шарлотка

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Пет яйца се разбиват със захарта до пяна. Добавя се по малко брашното и се замесва тесто. Разпределя се на равен слой с дебелина около половин сантиметър в тава, постлана с хартия за печене. Пече се половин час на 200 градуса до златиста коричка.

Блатът се вади и се слага с коричката надолу върху кърпа. Нанася се конфитюрът, размазва се добре и тестото се завива на стегнато руло, като се повдига кърпата. Охлажда се. Нарязва се на резени с дебелина половин сантиметър и се подреждат един до друг в продълговата форма за кекс, като се покриват и стените.

Приготвя се желе за торта според описанието на опаковката. Жълтъците от останалите яйца се разбиват с две трети от пудрата захар и се добавя конякът. Добавя се все още незастиналото желе.

Белтъците се бият на сняг, добавя се останалата пудра захар и ванилията. Жълтъците и белтъците се смесват внимателно със сметаната.

С тази смес се покриват резенчетата руло. Формата се оставя за 5 часа в хладилника и преди сервиране се украсява с цели ягоди и листенца мента.

Източник: gotvach.bg

Последни новини