Домашна торта с желиран крем и плодове

Домашна торта с желиран крем и плодове

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Приготвяне на Блата
Разбийте яйцата със захарта, млякото и олиото. Добавете брашното със разтворения в него бакпулвер. Изсипете сместа в тава (с по-голям диаметър, около 28 см.) с намазана с олио хартия. Печете за 25-30 мин. на 180 градуса.

Изпеченият блат обърнете върху дълбока форма за торта. (Формата трябва да е дълбока, защото количеството на крема е голямо и ще се разлее.) По желание може да използвате готов блат.

Приготвяне на крема
Разтворете 4 бр. желатин в 1/2 ч.ч. хладка вода. Оставете да набъбне за 20 мин. и загрейте на водна баня, но да не завира. В купа изсипете млякото, захарта, ванилиите и лимоновия сок. Нарежете на ситно 3 банана и добавете охладения желатин. Разбъркайте добре и изсипете върху блата. Оставете в хладилник, докато кремът стегне.

Желиране на плодове
Разтваряме 2 бр. желатин в сока от компот за 20 мин. и отново на водна баня. Нарязваме плодовете и редим върху тортата + плодовете от компота. Може да използвате плодове по избор. С лъжица поливаме плодовете със желирания компот. Слагаме тортата отново в хладилника за няколко часа.

Източник: gotvach.bg

Последни новини