Лимонов сладкиш с извара

Лимонов сладкиш с извара

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Замесете хомогенно тесто от брашното, кравето масло, 150 г захар и 1 жълтък. Покрийте го с фолио и го сложете за половин час в хладилника.

Намачкайте изварата така, че да не е на едри бучки. Разбъркайте я постепенно със сметаната, жълтъците, цялото яйце, настърганата лимонова кора, ванилията, щипка сол и захарта и прибавете 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок. Разбийте всичко до гладка смес.

Извадете тестото, разточете го на тънка кора и го сложете в намаслена и набрашнена тавичка за печене. Сложете да се запече на предварително загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути.

Извадете и изсипете лимоновата плънка. Сложете лимоновия сладкиш с извара да се пече още 20 минути. Намалете фурната и печете още около 15 минути. Извадете и оставете да се охлади. През това време сложете 150-200 мл лимоно сок да се затопли и разтворете 1-2 с.л. кайсиево или портокалово сладко в него.

Добавете и 2 пакетчета предварително накиснат във вода желатин и бъркайте докато се разтвори. Залейте лимоновия сладкиш със желатиново-плодовата смес и сложете веднага на студено да се стегне.

Източник: gotvach.bg

Последни новини