Кекс руло

Кекс руло

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода с щипка захар, покрийте и оставете да втаса за 15-20 минути на топло.

Към втасалата мая добавете хладкото прясно мляко, останалата захар, солта, яйцето и мекото масло. Добавете брашното на няколко пъти и замесете еластично и меко тесто, което не лепне. Сложете го в леко намазнена купа, покрийте го и оставете да втаса за 2– 2 и 1/2 часа.

Премесете леко втасалото тесто и го разточете на правоъгълен лист с размери 38 на 25 см. За по-лесно може да го разточите направо върху хартия за печене и да го прехвърлите с хартията в тавата, в която ще печете.

Смесете всички продукти за плънката и ги разбъркайте, докато се смесят добре. Ако е много суха, добавете няколко с.л. вода. Разпределете плънката по средата на разточения лист.

Свободните пространства тесто от ляво и дясно на плънката нарежете на ленти с дебелина около 4 см. Четирите ленти в двата края на рулото повдигнете и кръстосайте по дължина на плънката, за да се оформят краищата на рулото.

Останалите ленти кръстосайте по повърхността като плитка, редувайки лява и дясна лента. Покрийте кекса руло с кърпа и оставете отново да втаса на топло, докато удвои обема си.

Намажете го след това с разбито яйце и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180-190 градуса за около 30 минути или докато добие златист цвят. Готовият кекс руло се охлажда върху решетка.

Източник: gotvach.bg

Последни новини