Пирог с месо

Пирог с месо

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Пресейте 400 г брашно и в кладенче по средата сложете натрошената мая, солта, захарта, киселото мляко и стопеното масло. Замесете постепенно умерено твърдо тесто, като добавите още брашно и го оставете на топло да втаса.

Втасалото тесто разделете на 3 части. Двете части направете на 1 топка и я разточете на кора, която трябва да покрие дъното и леко да висне от стените на намазнена тава.

В загряната останала мазнина задушете скълцания лук и възможно най-ситно нарязаното масло, посолете и намалете черен пипер. Оставете всичко да се запържи добре, като бъркате и накрая добавете настърганите сварени яйца.

Плънката сипете в тавата и покрийте добре с втората разточена по-малка кора. Оформете краищата добре, така че да слепнат и да се получи хубав крайщник. Оставете пирога с месо да почине за 20 минути. Намажете го с разбито яйце с малко олио и сложете да се пече в умерена фурна.

Готовия пирог с месо поднесете топъл. По същия начин може да приготвите вкусен пирог с пилешко месо и зеленчуци или задушено зеле, подправено с черен пипер и кимион.

Източник: gotvach.bg

Последни новини