Бананов пай

Бананов пай

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го смесете с размекнатото масло, солта, захарта и замесете меко тесто, добавяйки по малко ледена вода. Покрийте го и приберете в хладилник.

Налейте млякото в дълбока тенджера. Размийте вътре брашното и добавете 4 с.л. захар. При непрекъснато бъркане кипнете сместа и варете на умерен огън до получаването на гъст крем.

Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте, а после постепенно ги добавете към млечната смес. Разбъркайте, добавете маслото и ванилията и свалете от котлона.

Докато кремът се охлажда, разточете тестото на кора с дебелина около 1 сантиметър и покрийте с него дъното и стените на предварително намазнена тава. Изпечете блата в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути до зачервяване.

Нарежете бананите на колелца и ги наредете върху изпечения блат. Отгоре налейте крема. Смесете белтъците с остатъка от захарта и разбийте на гъст сняг, с който покрийте повърхността на пая. Запечете десерта в загрята на 150 градуса фурна за около 10-15 минути, до готовност на белтъците.

Изчакайте да се охлади и поднесете.

Източник: gotvach.bg

Последни новини